Petak 10 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

Tajanstveni objekti

29 Tra 2017
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 nlo2 640x400

            

Međunarodna svemirska postaja zabilježila snimak tajanstvenih objekata iznad Zemlje – znanstvenici zbunjeni – VIDEO

Astronaut Evropske svemirske agencije (ESA), Tomas Pesket, zabilježio je niz čudnih pokreta objekata iznad Zemlje, dok je kružio oko naše planete iznad Kalifornije na Međunarodnoj svemirskoj postaji 17. aprila 2017. godine. Činjenica je da se svjetla ne prevrću, što ukazuje da se aktivno kontrolišu.

Da li je Pesket upravo snimio NLO-e kako lete nad našom planetom?

Video koji je Pesket snimio je prvobitno bio namenjen da snimi električnu oluju u blizini horizonta, odmah iznad zapadnih SAD.

Na videu od 25 frejmova u sekundi, blicevi u atmosferi proizvedeni zracima su savršeno primjetni iz orbitalnog kompleksa. Pogled je više nego fascinantan.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije, video snima zapanjujuće prisustvo dva objekta koja se kreću velikom brzinom iznad Zemlje. Biro za svemirske otpatke Evropske svemirske agencije je kasnije potvrdio da su “oni u skladu s netaknutim objektima, i da su to najverovatnije bili sateliti u radu.“

Međutim, znanstvenici nisu mogli da potvrde koji sateliti su zabilježeni na videu – ako su to uopče bili sateliti.


Kako je naveo space.com: “Kancelarija za svemirske otpatke Evropske svemirske agencije je utvrdila da to najverovatnije nisu svemirski otpaci, jer “osvetljenje objekata u videu je u skladu sa kontrolisanim objektima,“ kažu zvaničnici. I to verovatno nisu ni meteori, rekao je Detlef Kocni, znanstveni u kancelariji Programa za podizanje svjesti o situaciji u svemiru, koja proučava objekte u blizini Zemlje.“

“Činjenica je da se svjetla ne prevrću, što ukazuje da se aktivno kontrolišu,“ rekao je predstavnik ESA-e Danijel Ščuka u e-mejlu za space.com.

Osim toga, stručnjaci su otkrili da ti objekti najverovatnije nisu bili meteori. Kocni je dalje objasnio da putovanje svjetlog meteora u atmosferi obično traje sekundu ili manje. Veći objekti mogu ostati vidljivi na 2 do 3 sekunde.

Međutim, video koji je snimio Pesket je zabilježen na 25 frejmova u sekundi, što znači da su objekti bili svjetli nekoliko desetina sekundi.

Pored navedenog, Kocni ističe da se visina misterioznih objekata ne poklapa sa karakteristikama meteora.

Kocni je dodao: “Tipična visina meteora je oko 80 do 110 kilometara. Zanimljivo, ovi objekti su više, barem 300 km. Meteori ne bi bili vidljivi na toj visini.“

Dakle, Međunarodna svemirska postaj je snimila “satelite,“ ali oni nemaju pojma koje satelite?

Pa, to zvuči baš uverljivo?

Međunarodna svemirska postaj je uspjela da snimi – sa svojim integrisanim HD kamerama – bezbroj tajanstvenih objekata koji su od strane miliona ljudi širom svjeta interpretirani kao dokaz vanzemaljskih poseta.

Samo u poslednjih 12 meseci, broj video snimaka postavljenih na društvene mreže koji navodno pokazuju NLO-e kako ulaze i napuštaju Zemljinu atmosferu je porastao kao nikada ranije.

Iako su neki od ovih objekata svakako samo svemirski otpad, pikselizacija ili kvarovi kamere, postoje neki koji ostaju neobjašnjivi.

Naravno, tu postoji i ta mala stvar sa NASA-om da gasi svoj prenos uživo skoro svaki put kada se NLO pojavi u vidnom polju.

Slučajnost? Mislimo da ne.

U međuvremenu, evo jednog od najfascinantnijih “NLO-a videa zabeleženih od strane NASA-e.

Šta vi mislite? Svemirski otpad? Sateliti? Špijunski sateliti?

preneseno sa
http://webtribune.rs/medunarodna-svemirska-stanica-zabelezila-snimak-misterioznih-objekata-iznad-zemlje-naucnici-zbunjeni-video/

 

 

 

od, ovih, objekata, svakako, samo, svemirski, otpad, pikselizacija, ili

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno