Subota 11 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

NLO:Pan Adria Incident

21 Sij 2017
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

729b3e17358bfb4bd8c4756f57808f97 L
     

'Telegraf' istraživao 'Pan Adria' Incident: NLO dokumentacija dostupna tek 2027.

Telegraf je praktički emisiju pretvorio u transkript i temelji članka počivaju na radu Giuliana Marinkovića. Pa počnimo. Najmisteriozniji slučaj jugoslavenske avijacije dogodio se prije skoro 40 godina, a veći dio javnosti i dalje nije upoznat s detaljima na noćnom letu Zagreb – Beograd – Titograd, odnosno današnje Podgorice.

Ono što ovaj let hrvatske aviokompanije 'Pan Adria' od 16.08.1977. godine, razlikuje od svih ostalih, je tajanstvena nebeska pratnja u obliku neidentificirane, užarene, crvene svjetlosti koja je uvjetovala reakciju tadašnjeg vojnog vrha, obaranje 'miga 21' i smrt jednog pilota.

Koliko je ovaj događaj bio važan, najbolje oslikava podatak da je mogao odložiti turneju ka Kini, Sjevernoj Koreji i Rusiji doživotnom predsjedniku Socijalističke federativne republike Jugoslavije Josipu Brozu Titu. Svjedočanstva o avionu u kome se nalazi pedesetak putnika, s lijeve strane praćenih užarenom kuglom, koja u blizini surčinskog aerodroma stoji tako da se vidi i golim okom, ali i očitava na najmodernijim instrumentima u Kontroli leta; zatim intervenciju četiri 'miga', od kojih su dva oborena zajedno s jednim pilotom; kao i potpisivanje ugovora o tajnosti; u potpunosti nadmašuje i najbolje moguće znanstveno-fantastične filmove.

'Riječ je o najfascinantnijem slučaju do kojeg sam imao prilike doći na našim prostorima. Priču o incidentu iz sedamdesetih, kada je jedan civilni avion na cijelom njegovom putu pratilo neobično svijetlo i događala se cijela jedna interakcija, čuo sam 1996. godine, a potvrdili su je profesor i tadašnji šef tehnike u 'Pan adrii' Borivoje Galović, koji je pričao na fakultetu budućim pilotima, pilot Dobrisav Džeba, kopilot Milenko Bajtolić, mehaničar leta Stanko Naletilić... Ona ima elemente prvoklasnog i svjetskog slučaja, za koji zapadni istraživači skoro i da ne znaju, a to su radarska i optička detekcija sa zemlje i neba, od vojne mreže VOJ, od regionalne kontrole Beograd, vojnu intervenciju i dizanje 'migova' i zapovijed o obaranju NLO-a', objasnio je Marinković.

Zatim na red dolaze svjedočanstva pilota i osoblja.

Pilot Dobroslav Džeba tako tvrdi: 'Poletjeli smo normalno, s pedesetak putnika iz Zagreba za Beograd. Bila je normalna, ugodna, ljetna noć i onda smo dobili dozvolu od beogradske Kontrole leta da produžimo let za Surčin. Negdje oko Sremske Mitrovice počeli smo ponirati. Tada smo primijetili jedno svjetlo, crveno, jako intenzivno, s lijeve strane. Kretalo se paralelno s nama, da ne kažemo letjelo. Bilo je tako jako da se u njega nije moglo gledati, da bi se otkrilo ima li nečeg u njemu i oko njega. Pratilo nas je tako da je uskladilo i brzinu i visinu. Kad smo došli na 300 metara – krajnje vrijeme za dozvolu za slijetanje – objekt je stao i prema lijevom krilu se njegova brzina počela smanjivati, a mi smo sletjeli. Onda smo vidjeli kao lagani odsjaj, bilo je kao maglica ili malo oblačića, vidjeli smo to crveno svjetlo kako stoji tamo, na mjestu gdje se zadržalo gdje smo mi sletjeli. U kontroli nas je čekalo veliko društvo, i civilno i vojno. Uglavnom su nam rekli da to što smo vidjeli da to ostane među nama, da ne govorimo dalje, da oni istražuju što se dogodilo, da je objavljena vojna pripravnost, da su vojnički migovi već spremni za polijetanje. Mislili smo da će tako biti lakše da nastavimo dalje, jer smo mislili da nas netko štiti...'

Ostala svjedočanstva možete pogledati u videima ispod, a Telegraf se dodatno potrudio i priču potražio u srpskom ministarstvu obrane. 'Ta dokumentacija pripada zatvorenoj arhivskoj građi i po Zakonu o arhivskoj građi SRJ (Službeni list SRJ 12/98 čl.21) nije dostupna za istraživače do isteka 50 godina od vremena iz kojeg datira događaj'. Događaj će u javnost izaći tek za jedanaest godina...

preneseno sa
http://www.nexus-svjetlost.com/vijesti/ufo/item/2988-telegraf-istrazivao-pan-adria-incident-nlo-dokumentacija-dostupna-tek-2027

 

 

 

svjetskog, slučaja, za koji, zapadni, istraživači, skoro ,i, da, ne

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno