Petak 10 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

Tajni gradovi?

27 Ruj 2015
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tajni grad 1

      

Otkriveni tajni gradovi SSSR-a (VIDEO)

Sovjetski Savez je dao veliki doprinos svetskoj arhitekturi, razvijajući različite pravce — od konstruktivizma do avangarde — i primenjujući neobična rešenja u mnogim sferama, bez obzira na to da li se radi o stambenim kompleksima ili autobuskim stanicama.

Međutim, najinteresantnije građevine ostaju tajni gradovi i zatvoreni objekti.
Radarska baza Skrunda-1, Letonija

Vojni grad Skrunda-1 izgrađen je ’60-ih godina za personal dve radarske stanice „dnjepar“ koje su korišćene tokom Hladnog rata za posmatranje Zapadne Evrope.

Zatvor i kamenolom Rumu, Estonija

Potopljeni sovjetski zatvor u kamenolomu Rumu u Estoniji privlači ljubitelje ekstremnog ronjenja zbog neverovatno čiste vode. Nakon zatvaranja zatvora, radovi na kamenolomu su obustavljeni i uskoro je u potpunosti potopljen. Zgrade i tehnika koja su ostali na dnu pretvorili su se u neku vrstu podvodnog muzeja.


Hovrinska bolnica, Moskva

Hovrinska bolnica na severu Moskve — popularno mesto za ljubitelje urbanog turizma koji koriste napuštenu bolnicu za treninge.

Vojni gradić Fogelzang, Nemačka


Još jedan sovjetski vojni gradić, ovaj put udaljen 64 kilometra od Berlina. Vojni deo je bio naseljen sa 15 hiljada vojnika i članova njihovih porodica do zatvaranja 1994. godine.


„Kula Tesla“, Moskva

Jedna od najneobičnijih građevina na spisku — jedinstvena „Kula Tesla“. Izgrađena ′70-ih godina, ona može da proizvede impulse snagom većom od snage svih elektrana u Rusiji, uključujući i nuklearne.

 

preneseno sa
http://www.vestinet.rs

 

 

 

 

 


vojni,Moskva,popularno,godina,Tesla

 

 

 

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno