Petak 3 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

MRTVO MORE,MISTERIJ

30 Lis 2013
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

   slikamrtvo_more    

Nestaje velikom brzinom
Rupe gutaju Mrtvo more!!

Stručnjaci tvrde da sada nastaje skoro jedna rupa dnevno, ali ne postoji način da predvide kada i gdje će se jedna od njih pojaviti.
Mrtvo more nestaje nevjerovatnom brzinom, a za njim ostaju ponori. Ti ponori se pojavljuju u obliku velikih, razarajućih rupa, a sve ih je više u okruženju Mrtvog mora.

Stručnjaci tvrde da sada nastaje skoro jedna rupa dnevno, ali ne postoji način da predvide kada i gde će se jedna od njih pojaviti. Prema procjenama, trenutno postoji oko 3.000 tih rupa oko Mrtvog mora. Prva rupa se pojavila početkom osamdesetih godina, a 1990. ih je bilo oko 40.

Mrtvo more prostire se na više od 600 kvadratnih kilometara, i to na 292 metra ispod nivoa mora. Njegove vode imaju 10 puta više soli nego Atlantski ocean.

preneseno sa
http://www.haber.ba/zanimljivosti/misterije/57217-rupe-gutaju-mrtvo-more.html
Stručnjaci, tvrde da, sada nastaje ,skoro jedna ,rupa dnevno

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno