Utorak 14 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

ALARMANTNO: GMO pronađen kod baš svih trudnica!

17 Lis 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bebe
 

Teško da se može reći da genetski modificirani organizmi nisu rašireni posvuda. Modificirane biljke šire se putem vjetra i već se nalaze u divljini. Zadržavaju li se u ljudskom organizmu i mogu li prijeći s majke na nerođeno dijete? Odgovor na oba pitanja je potvrdan.

Nova studija objavljena u stručnom časopisu Reproductive Toxicology razotkrila je još jednu laž biotehnološke industrije u vezi s genetski modificiranim organizmima. Prema analizi provedenoj na University of Sherbrooke Hospital Centre u Quebecu, Kanada, sve testirane trudnice i njihova nerođena djeca bili su pozitivni na GMO u krvi. Time je dokazano da se transgenetski materijali djelotvorno ne razgrađuju i ne izlučuju prilikom probave, kao što nam poručuju neki znanstvenici.

 

 

Studija koja se spominje u novom dokumentarnom filmu Jeffreyja Smitha Genetic Roulette temelji se na testiranju krvi 30 trudnica i 39 žena koje nisu trudne. Voditelji tima dr. Aziz Aris i dr. Samuel Leblanc tražili su glifosate/glufosinat, aktivne sastojke raznih herbicida, Cry1Ab, Bt toksin glufosinat te niz metabolita navedenih spojeva.

Uočili su da sve žene koje nisu trudne u krvi imaju povišene razine glifosata i glufosinata. Istovremeno ih nije imala nijedna trudnica. Zaključili su da se tijekom trudnoće zbiva neka metabolička promjena. Međutim, što se tiče drugih sastojaka, sve su trudnice i njihova nerođena djeca bili pozitivni na 3-metilfosfinsku propionsku kiselinu (3-MMPA), metabolit glufosinata, dok je krv 93 posto trudnica i 80 posto uzoraka krvi fetusa bilo pozitivno na Bt toksin Cry1Ab.

Nema razgradnje – ostaju u krvotoku

Ovo je vrlo zabrinjavajuće jer ne samo da ova dva herbicida uspješno prolaze kroz probavni sustav, nego i ostaju u krvotoku toliko dugo da mogu naknadno ući u krvotok začetog djeteta. Dugoročne zdravstvene posljedice su nepoznate jer su manje studije na ovu temu rijetke i ne koncentriraju se na duže razdoblje.

Glufosinat i Cry1Ab su ipak povezani s mogućim zdravstvenim problemima. Postojeće studije pokazuju da glufosinat, koji prethodi nastanku 3-MMPA, može izazvati rak, oštećenje DNK i reproduktivnih organa. Europska unija je zabranila upotrebu glufosinata i zaključila da je spomenuti herbicid ozbiljna prijetnja okolišu i ljudskom zdravlju.

'Studija pokazuje da ovaj GM-protein (Cry1Ab) može preživjeti preradu u industrijskom pogonu i probavni proces, te da može ući u krvotok osobe koja jede takvu hranu, a naknadno i u fetus', piše u studiji.

Još jedna nova studija je pokazala da štakori koji su cijeli život hranjeni GM-kukuruzom, a mnoge varijante sadrže toksin Cry1Ab, razvijaju tumore po cijelom tijelu. U usporedbi sa štakorima koji su jeli prirodnu hranu, GM-om hranjeni mužjaci su imali stopu umiranja 66 posto veću od njih, dok su GM-om hranjene ženke imale stopu umiranja veću za čak 250 posto.

Magazin.hr

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno