Subota 4 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

Paar: Nema globalnog zagrijavanja, to je pretjerivanje zbog financija

04 Srp 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vladimirpaar-borna-625px
Što je od svega istina?

"TEORIJA o globalnom zatopljenju ne stoji. To je pojednostavljena slika stvari u kojoj su u obzir uzeti samo neki faktori", tvrdi Vladimir Paar.

Iako većina svjetske znanstvene zajednice tvrdi da su temperaturni ekstremi kakvi i ovo ljeto pogađaju SAD i Europu samo još jedan u nizu dokaza da se na Zemlji događaju opasne klimatske promjene, hrvatski akademik je neumoljiv. 

"Zadnjih 14 godina srednja temperatura na Zemlji polako pada. Prije toga 20 godina je temperatura rasla. Da je teorija o globalnom zagrijavanju točna, temperatura bi rasla čitavo vrijeme. Sve ovo vrijeme koncentracija ugljičnog dioksida raste pa bi prema teoriji globalnog zatopljenja i temperatura trebala rasti. No, ona pada", kaže Paar u razgovoru za Index.hr


"NASA predviđa zahladnjenje"

Paar očekuje da bi i ove godine mogao biti zabilježen pad temperature. Podsjeća da smo početkom godine imali razdoblje izraziti zahladnjenja. Očekuje da će prosječne temperature na Zemlji padati i narednih godina.

"Američka NASA predviđa dodatno zahlađenje u narednih par godina, zbog promjena fizikalnih procesa na Suncu. Danas imamo svemirske opservatorije, koji mjere mnoge podatke o zračenju u svemiru kojih ranije nije bilo. Sada vidimo stvari koje prije nisu bile poznate i koje u ranijim proračunima klime nisu uzimane u obzir", kaže Paar.

"Pretjeruje se zbog financijskih i geopolitičkih interesa"

Pitali smo Paara nisu li upravo sve ekstremnije zimske i ljetne temperature dokaz da je ravnoteža narušena. 

"Malo ledeno doba, kojeg najavljuje NASA, karakterizirano je fluktuacijama. Umjesto da se temperatura ponaša stalno, ona fluktuira: poraste malo iznad prosjeka, pa padne malo ispod prosjeka. Ali u cjelini, srednja temperatura blago pada. Deterministički kaos karakteriziran je takvim skokovima", kaže Paar. 

"Na kraju krajeva, tu su uključeni i veliki financijski i geopolitički interesi, tako da se tu rado pretjeruje", smatra Paar.

izvor: index.hr

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno