Subota 2 Prosinac 2023

Pretraga

Mitologija

Znanstvenici su pronašli potvrdu teorije o postojanju dva sunca u antici

07 Velj 2021
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Znanstvenici su pronašli potvrdu teorije o postojanju dva sunca u antici

Istraživač s Harvarda Amir Siraj i Avi Loeb pretpostavili su da Oortov oblak potvrđuje drevno postojanje dva Sunca. U Svemiru astronomi često promatraju zvjezdane sustave s dva sunca. Stoga bi naš sustav mogao imati dva sunca.

Oortov oblak je hipotetsko područje (kugla) oko Sunčevog sustava, smješteno na 50-100 tisuća AU. (0,8-1,5 svjetlosnih godina) od naše zvijezde. Ovaj nas oblak, prema teoriji, redovito "opskrbljuje" dugotrajnim kometima.

dva sunca 2          


Divovski svemirski mjehur sadrži stjenovite i ledene blokove, kao i fragmente uništenih planeta. Vjeruje se da oblak sadrži oko 100 milijardi takvih predmeta. Astrofizičari vjeruju da naše Sunce ne bi moglo samostalno držati takvu količinu materije oko sebe. To znači da bi naše sunce mogla imati partnera s kojim bi se zajedno nosili s takvom masom "smeća" različitih veličina. Model koji su stvorili istraživači potvrđuje ovu hipotezu.

Prema astronomima, većina zvjezdanih sustava ima slične Oortove oblake, uključujući Alpha Centauri, koji se nalazi pored nas.

Prema znanstvenicima, "brat" Sunca imao je približno iste dimenzije i bio je udaljen tisuću puta dalje od našeg planeta.Druga je zvijezda izgledala mala.

Znanstvenici još ne znaju gdje je blizanac našeg Sunca nestao ili odletio nakon što je stvorio Oortov oblak. Postoji pretpostavka da je ova zvijezda zvijezda "HD 162826" koju su otkrili astronomi sa Sveučilišta u Teksasu, smještene 110 svjetlosnih godina od Sunca. Predmet se lako može vidjeti kroz dvogled noću kad se gleda prema istoku prema sazviježđu Hercules, blizu Vege.

2018. godine poznati astronom Paul Cox javno je izjavio da u Sunčevom sustavu postoji druga zvijezda . Znanstvenik vjeruje da je NASA navodno svjesna toga i snažno skriva tu činjenicu od javnosti.

izvor
https://esoreiter.ru/news/0920/uchenye-nashli-dokazatelstva-sushchestvovaniya-v-drevnosti-dvuh-solnc.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno