Subota 2 Prosinac 2023

Pretraga

Mitologija

Duh "Bijele dame" koja se pojavljuje svakog Badnjaka

23 Pro 2020
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Duh "bijele dame" navodno se pojavljuje u selu Worstead u Norfolku u Engleskoj, svakog Badnjaka, a čak je viđena i na fotografiji. A ovisno o tome u koju verziju priče vjerujete, ona je ili ljubazni duh koji može izliječiti ljude ili duh koji će vas uplašiti.


Prema priči, "bijela se dama" pojavljuje točno u ponoć svakog Badnjaka u crkvi Svete Marije. Jednog Badnjaka 1830-ih, pijani muškarac rekao je svojim prijateljima da se ne boji duha i da će joj, ako je vidi, ponuditi da je poljubi. Rekao je prijateljima da će zazvoniti na crkvena zvona kako bi znali da se poljubio s navodnim duhom. Zatim je krenuo prema crkvi i njegovi su prijatelji stajali u iščekivanju, ali kad nisu zazvonila božićna zvona, zabrinuli su se i odlučili provjeriti svog prijatelja. Kad su ga pronašli, bio je srušen u zvonarskoj komori. Drhtao je tvrdeći da je stvarno vidio duha, a zatim je iznenada umro.

duhucrkvi
Još jedno viđenje dogodilo se 1975. godine, a postojali su čak i fotografski dokazi. To se nije dogodilo na Badnjak, već tijekom vrućeg kolovoškog dana kada je žena po imenu Diane Berthelot bila u posjetu crkvi sa suprugom i sinom. Patila je od upale uha pa je odlučila izgovoriti molitvu za ozdravljenje i tada je doživjela miran i topao osjećaj. U isto vrijeme suprug ju je slikao dok se molila. Tek su mjesecima kasnije pregledali fotografije i primijetili da je ukazanje sjedilo iza gospođe Berthelot dok se molila. Neobjašnjiva figura izgledala je poput žene odjevene u svijetle boje i kapuljaču iz starijih vremena.

duhucrkvi1

Kad se sljedećeg ljeta vratila u selo, pokazala je sliku danas pokojnom vikaru iz Worsteada, vlč. Pettitu, koji je nastavio pričati gospođi Berthelot o "bijeloj dami" koja je iscjeliteljica i daje na znanje njezino prisustvo kada je netko bolestan. "Od tada sam se vratila u crkvu puno puta, ali nikad se više ništa nije dogodilo", izjavila je.
Brojni mještani tijekom godina su prijavljivali svoje susrete sa "Bijelom damom". npr.Čovijek po imenu Max Darbyshire komentirao je na stranici ghostsnghouls.com da je jedan čovijek koji je inaće vozio dostavno kombi sa ribom često viđao bijelu damu koja se kretala okolo crkve, da je čak i prolazila kroz vrata, a mnogo je puta vidio neobjašnjivu bijelu svijetlost po prozorima crkve. Misterija je u tome što uopče nije znao za priću o "Bijeloj dami", nego su mu je mještani rekli tek kad je u birtiji tvrdio da je vidio anđele u crkvi. Jedana također zanimljiva prića dolazi od komentatora koji tvrdi da kad je bio u tinejđerskim godinama pio sa prijateljima na mjesnom groblju koje se nalazi u sklopu ove crkve kad se odjednom iznad jednog njegovog prijatelja pojavila velika bijela silueta žene koja ih je gledala mrkim pogledom. Tvrdi da više nikad nisu išli pit na to groblje.
Bez obzira je li namjera "bijele dame" ozdraviti bolesne ili prestrašiti one koji ne poštuju njezin prostor (ili oboje), poznato je da se ona pojavljuje u crkvi svakog Badnjaka pa držite oči otvorene ako ste u tom području.

Izvor:

https://www.edp24.co.uk/lifestyle/heritage/weird-norfolk-worstead-white-lady-ghost-photo-6854198

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno