Utorak 5 Ožujak 2024

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Nebeska stvorenja: alternativni pristup izvanzemaljskom životu

01 Velj 2024
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nebeska stvorenja: alternativni pristup izvanzemaljskom životu

Nebeska stvorenja: Mogla bi biti monstruozna bića, nepovezana s bilo čim što smo ikada razmišljali, više podsjećati na drevne poganske duhove koji su lebdjeli iznad zemaljske kugle, bdjeli nad svojim stvaranjem i utjecali na sudbine Zemlje.

To nisu stvorenja poput pterodaktila ili gromovnika, koji su samo divovske (ili izumrle) verzije životinja koje su danas poznate.

Umjesto toga, mislimo na istinski zračna, čak i nebeska bića kojima je suđeno provesti cijelo svoje postojanje krećući se kroz golemu Zemljinu atmosferu.

Ta su bića mogla lebdjeti u zraku ne zbog složenih aerodinamičkih dizajna, već zbog niže gustoće od samog zraka, koristeći, na primjer, "mjehuriće uzgona" kada je to potrebno.

To bi im u biti omogućilo da izbjegnu Zemljinu površinu i žive daleko od nas, neprestano se uzdižući desecima ili stotinama kilometara iznad zemlje.

Ali koje dokaze imamo da podržimo postojanje takvih stvorenja? U kojoj mjeri ovu teoriju možemo smatrati pouzdanom?
Zagovornici sugeriraju da uobičajena viđenja NLO-a zapravo mogu odgovarati tim neshvatljivim stvorenjima.

Znanje o NLO-ima je ograničeno, barem što se tiče njihove suštine. Često se pojavljuju kao kružne ili ovalne figure (ponekad puke točkice) koje se pojavljuju i nestaju po želji.

Mnoga od ovih viđenja sugeriraju da je objekt izgledao gotovo eterično, a ponekad čak nije poprimio ni određeni oblik, već je poprimio oblik neke vrste "mase" u letu.

Nekoliko ljudi vjeruje da ti objekti nisu izvanzemaljski svemirski brodovi, već živa zemaljska bića koja borave izvan ljudskih granica. Ta bi se bića povremeno spuštala iz nepoznatih razloga (o čemu postoji zanimljiva teorija koju ćemo istražiti), a tada bismo ih mogli vidjeti.

Mora se napraviti važno pojašnjenje: pretpostavlja se da se mnoga viđenja mogu objasniti ovim bićima, ali ne sva, jer su NLO-i vrlo raznoliki i vjerojatno imaju različito podrijetlo.

Čini se da su mnoge životinje koje vrše duge migracije opremljene visoko razvijenim sustavima lokalizacije, čak i ako su potpuno biološke. Ovi sustavi im omogućuju da se orijentiraju čak iu magli ili oblacima.

Slično tome, neke morske životinje održavaju sličnu preciznost u svojim pokretima, iako im nedostaje sposobnost da vide orijentire kao ptice. To nas navodi na pretpostavku da hipotetske atmosferske životinje moraju posjedovati slične sustave za orijentaciju na nebu.

Ti bi se sustavi vjerojatno oslanjali na otkrivanje elektromagnetskih valova koji prate Zemljino magnetsko polje, baš kao što to rade razne migratorne životinje koje poznajemo. Međutim, na takve sustave mogu utjecati potresi.

Utvrđeno je da potres značajne magnitude može poslati mnoge "difuzne" signale stotinama kilometara u nebo. Ti valovi, poznati kao seizmogeni ionosferski poremećaji, mogu doprijeti do ionosfere, mijenjajući cijeli sustav na koji bi se ta stvorenja trebala oslanjati.

Nije da NLO izazivaju potrese, ali čini se da reagiraju bježeći s visina i tražeći utočište u nižim slojevima atmosfere... jer oni nisu vozila, već stvorenja.
Karakteristike nebeskih stvorenja

Prema opažanjima, čini se da ova stvorenja bježe iz definiranog oblika i mogu mijenjati svoju veličinu, gustoću i prozirnost.

Ova stvorenja također poprimaju boje koje variraju od metalne do bjelkaste, što je sposobnost koju, čini se, koriste po volji.

Iako neki tvrde da se povremeno spuštaju kako bi se hranili ljudima ili životinjama, najčešće ih se vidi u letu prije nego ponovno nestanu.

Međutim, postavlja se pitanje je li moguće da čisto energetsko stvorenje obitava u gornjim dijelovima atmosfere.

Ovo područje je bogato sunčevom energijom koju bi ova stvorenja mogla iskoristiti, i iako nam je teško zamisliti takvo što (unatoč našim naporima, usidrenim u pojmu "duše"), ideja ima određenu draž.

Je li moguće da su drevni bogovi zapravo bili eterična čudovišta koja su lutala nebom? Da se spuštaju prije katastrofa kako bi izbjegli njihove posljedice i nekako "upozorili" ljudska bića?

Mogućnost da živo biće sastavljeno samo od energije ili s minimalnim zahtjevima za materiju jednostavno nestane u zraku nakon što umre iznimno je složena stvar.

U svakom slučaju, ako nebeska bića postoje, vrlo je vjerojatno da ćemo uskoro imati dokaze o njima… osim ako ne žele nešto drugo, naravno.

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno