Petak 1 Prosinac 2023

Pretraga

Izgubljene civilizacije

1500 godina stara Biblija tvrdi da Isus Krist nije bio razapet.

06 Srp 2023
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1500 godina stara Biblija tvrdi da Isus Krist nije bio razapet.

Vatikan u strahu
ISUS Krist nije bio razapet i zapravo je Juda bio taj kojeg su rimski vojnici pribili na križ, tvrdi drevna knjiga koja bi mogla dovesti do sloma kršćanstva.

U iznenađujućem obratu događaja, drevna Biblija koja datira otprilike od 1500 do 2000 godina otkrivena je u Turskoj, točnije u Etnografskom muzeju u Ankari.

Ovo izvanredno otkriće, poznato kao Evanđelje po Barnabi , izazvalo je komešanje u vjerskim krugovima, posebice u Vatikanu . Knjiga, koja se držala u tajnosti od svog otkrića 2000. godine, sadrži kontroverzne tvrdnje koje dovode u pitanje dugotrajna vjerovanja o Isusu Kristu , njegovom raspeću i njegovom božanstvu. Ovaj članak istražuje sadržaj drevne Biblije , njezinu navodnu autentičnost i implikacije koje ona nosi za tradicionalna kršćanska učenja.

Evanđelje po Barnabi

Evanđelje po Barnabi, za koje se vjeruje da ga je napisao učenik Barnaba, predstavlja alternativnu priču o Isusovom životu, koja se razlikuje od izvještaja koji se nalaze u kanonskim evanđeljima. Prema ovom drevnom tekstu, Isus nije bio razapet, suprotno široko prihvaćenom kršćanskom vjerovanju.

Umjesto toga, prikazuje Isusa kao proroka i negira njegovo božanstvo kao Sina Božjeg. Knjiga čak ide toliko daleko da apostola Pavla označava kao varalicu. Nadalje, tvrdi se da je Isus živ uzašao na nebo i sugerira da je Juda Iskariotski, a ne Isus, bio razapet.

Rasprava o autentičnosti

Autentičnost Evanđelja po Barnabi potaknula je opsežnu raspravu među znanstvenicima, stručnjacima i vjerskim autoritetima. Dok neki ostaju skeptični, drugi se gorljivo zalažu za njegovu autentičnost.

Izvješća pokazuju da stručnjaci i vjerski autoriteti u Tehramu, gdje je knjiga navodno ispitana, inzistiraju na tome da se radi o originalnom artefaktu . Za Evanđelje po Barnabi se kaže da je napisano na aramejskom, jeziku kojim je govorio Isus Krist , i sadrži zlatna slova ispisana na labavo uvezanoj koži.

Implikacije i reakcije

Otkriće ove drevne Biblije ima značajne implikacije za tradicionalna kršćanska učenja , posebno ona temeljena na kanonskim evanđeljima.

Ako je Evanđelje po Barnabi doista autentično, ono postavlja pitanja o povijesnoj točnosti priča o raspeću i uskrsnuću. Dovodi u pitanje božanstvenost Isusa Krista i nudi alternativnu perspektivu uloge apostola Pavla u ranom kršćanskom pokretu.

Posljedično, Vatikan i mnogi vjerski autoriteti se bore s ovim novootkrivenim informacijama, izazivajući užas među nekim vjernim vjernicima.

Otkrivanje Evanđelja po Barnabi u Turskoj neosporno je izazvalo komešanje u vjerskim krugovima, posebice među kršćanima. Ova drevna Biblija dovodi u pitanje temeljne aspekte tradicionalnih kršćanskih vjerovanja, predstavljajući pripovijest koja je u suprotnosti s raspećem, božanstvom i ulogom ključnih osoba poput Isusa Krista, Jude Iskariotskog i apostola Pavla. Iako je autentičnost knjige i dalje tema rasprave, samo njezino postojanje postavlja intrigantna pitanja i potiče daljnje istraživanje povijesnih i religijskih narativa.

Dok znanstvena zajednica nastavlja ispitivati ​​ovo otkriće, ključno je pristupiti otkrićima otvorenog uma, omogućujući dublje razumijevanje složene tapiserije religijske povijesti.

SLJEDEĆI!

Top 10 stvari koje se vjerojatno skrivaju u Vatikanskim tajnim arhivama

Vatikan je središnja točka za najveću svjetsku denominaciju kršćanstva, katolicizam. Sa svojim gotovo 2000 godina postojanja i tajnovitom prirodom, nije ni čudo što se tijekom godina pričalo da Vatikan i Katolička crkva koju predstavlja, posjeduju mnoge intrigalne predmete.

Od stvarnih čarobnih artefakata, do vraga, vanzemaljaca, priča se da Vatikan ima gotovo sve i svašta. A navodna lokacija ovih stvari je pravi Vatikanski tajni arhiv.

izvor
https://collective-spark.xyz

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno