Petak 1 Prosinac 2023

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Misteriozni hijeroglifi pronađeni u grobu divovskog nefila u Ohiju? Ili je istina drugačija...

15 Ruj 2022
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Misteriozni hijeroglifi pronađeni u grobu divovskog nefila u Ohiju? Ili je istina drugačija...

Fotografija u ovom članku ilustracija je ploče "Brush Creek" prikazane u knjizi iz 1882. - "Povijest okruga Muskingum, Ohio, s ilustracijama i biografskim skicama istaknutih ljudi i pionira" JF Everharta. Ploča Brush Creek je ravna ploča od pješčenjaka veličine 40 cm dužine, 35 cm širine i 10 cm debljine. Otkrili su ga John F. Everhart i Brush Creek Historical Association tijekom iskapanja u Brush Creeku između 1879. i 1880. godine.

Kada je prvi put otkriven, činilo se da je kamen s nekoliko kružnih udubljenja. Dva mjeseca nakon što je artefakt otkriven, Everhart je objavio da je kamen ispisan "hijeroglifima, uglavnom grčkim, pomiješanim s feničkim i etruščanskim hijeroglifima". Što traži takav artefakt u Americi? Također, iz spomenute knjige saznajemo da je ploča bila zakopana uz ženski kostur visok 2,5 metara, dakle div (točnije divovka). Uzimajući u obzir povijest hijeroglifa korištenih na ovoj ploči, ploča bi se mogla datirati oko 425. pr.

Da je ovo otkriće stvarno, onda bi bilo istinski revolucionarno, možda bi se radilo o grobnici... Nefila (divova koji se spominju u Bibliji). Međutim, stručnjaci vjeruju da je Brush Creek Tablet prijevara. Zašto? Zato što je JP Egan podnio tužbu protiv Everharta jer mu nije isplatio novac koji mu je obećao za pomoć u iskopavanju humka i za izradu karte za "Povijest okruga Muskingum" . Tijekom sudskog postupka, Marshall Cooper, još jedan član tima za iskapanja, posvjedočio je da mu je obećano 15 dolara da ukleše natpis na ploči i da ima "izgled drevnog djela". Je li sve to diskreditacija JF Everharta ili je sama ploča obična krivotvorina?

izvor
https://www.lovendal.ro/wp52/hieroglife-misterioase-gasite-in-mormantul-unui-nephilim-gigant-din-ohio-sau-adevarul-e-altul/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno