Četvrtak 2 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Izgubljene civilizacije

KAMENA KUGLA-

05 Velj 2016
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kamena kugla srbija   

      

MILINKO SA POVLENA KAŽE DA SU PALE S NEBA I DA IMAJU ČUDOTVORNU MOĆ: „OVE KAMENE KUGLE SU U SRBIJU POSLALI VANZEMALJCI, LJUDE LJEČE A SVE MAŠINE KOJE PROĐU OVUDA KVARE!“

 

- Ne znam za ostale, ali ova moja kugla je sto posto odnekud doletJela. Na njoj su ispisana neka slova, a kad se malo zagrebe ispod je granit koga u našem kraju nema – kaže Milinko Milivojević iz sela Mravinac

 

 

 

 

 

 

 

 

- Ljude lJeči, a mašine kvari! Baš me briga šta kaže znanost, kamen su poslali vanzemaljci, to je očigledno – ozbiljan je Milinko Milivojević iz sela Mravinac podno planine Povlen dok priča o neobičnoj kamenoj kugli koju je prije 30 godina pronašao na svom imanju, potpuno ubjeđen da je u njegov potok pala direktno s neba!?

Vatreno braneći ove tvrdnje, povlenski gorštak za svoju teoriju ima i “nepobitne dokaze”.

– Vidjeo sam svojim očima kad su kljasti ustajali samo kad je dodirnu. Evo probaj, samo je dodirni. Slobodno, ne ujeda! Je l osjećaš da zrači toplotu? Osjećaš! Jel ti zuji u ušima? Zuji! Lječi to je jasno kao dan – dokazuje Milinko praktično svoje tvrdnje da je kugla ljekovita.

Tek kada je pre dvije godine jedan operater mobilne telefonije, u blizini mjesta gde je “doletjeo” čudotvorni kamen, postavio repetitor Milinkoviću je postalo jasno da osim ljekovitih, misteriozna kugla, ima i štetan ujecaj, ali iskljkučivo na tehniku.

– Obradovali se seljaci kako će moći i oni da koriste mobilni. Ali, šipak, ništa od telefona, ne da kugla. Dvije godine čujemo samo neko šuštanje. Sigurno je neki signal. Možda je iz svemira? Da znam njihov jezik prije bih pričao s Marsovcima nego s doktorom iz Valjeva – bjesan je Milinković što u njegovom selu nije moguće telefonirati s mobilnog aparata.

Od kako je istraživač iz Mravinaca objelodanio misteriju, na Povlenu je pronađeno na desetine sličnih kamenih lopti. Međutim, za razliku od Milinkovićeve teorije naučnici pretpostavljaju da su sve one nastale vulkanskom aktivnošću pre 150 miliona godina, kada je na području Povlena bilo more.

– Što onda nisam pronašao kostur kita ili ajkule. More? Na Povlenu? Ovdje, na planinčugi? Ma ajde molim te – sumnjičavo vrti glavom nepoverljivi Milinko.

– Ne znam za ostale, ali ova moja kugla je sto posto odnekud doletjela. Na njoj su ispisana neka slova, a kad se malo zagrebe ispod je granit koga u našem kraju nema. Kad ga udariš pijukom varnice lete na sve strane Mogu oni da pričaju šta god hoće, po sredi je neko čudo – uveren je Milinko.

Srpski Stounhendž ne prestaje da golica maštu otkako je prije 30 godina Milinko, ispod jedne bukve, pronašao kamenu loptu.

Zbog kugle na Povlen su dolazili arheolozi, akademik Dragoslav Srejović i Radivoje Pešić. Ali, kako kaže Milinko, ubrzo su otišli bez objašnjenja o njenom nastanku. Kako su kugle stigle na Povlen, nedaleko od Valjeva, niko ne zna. Ne može se sa sigurnošću utvrditi ni kada su ljudi primetili da one odašilju izuzetno jaku energiju, ali je sigurno da mnogi vjeruju u njihovu čudotvornu moć.

Do kamenih kugli na Povlenu nije lako stići. Okolna sela imaju malo stanovnika, pa su šumski putevi prilično zarasli.

Foto: Gane ĐorđevićFoto: Gane Đorđević

Međutim, u poslednje vrijeme, od kada se proširila priča o ljekovitim kamenim loptama, staze su sve više utabane. Kugle se razlikuju po veličini, a najveća ima oko metar u prečniku. Oni koji su isprobali njihovu moć tvrde da je potrebno samo obje ruke staviti na kuglu i tada zamisli želju i ona će biti sigurno ispunjena. Još je bolje ako se to ponovi tri puta, jer, kako kažu – tri puta Bog pomaže.

Slične kugle pronađene su na Durmitoru, Magliću, ali i na Alpima gde su ogromnih dimenzija. O kamenim kuglama pisao je u knjizi “Misterije svijeta’” Artur Klark. Na stotine, divovskih kamenih tvorevina nađeno je na Kostariki, najmanja poput teniske lopte, a najveća teške preko 16 tona.

Za razliku od drugih kugli po svijetu, ova povlenska, u Milinkovom potoku, ima urezane crteže koji izgledaju kao kombinacija staroslovenskog, egipatskog i sumerskog pisma, a naučnici smatraju da potiču iz prahistorije. Suvoparno naučna objašnjenje ne raspaljuje maštu ni lokalnog planinskog življa na Povlenu, ni avanturista – istraživača, pa zato u narodu, mistične predstave o povlenskom kamenju nastavljaju da žive.

preneseno sa
http://web-tribune.com/iza-kulisa/milinko-sa-povlena-kaze-da-su-pale-s-neba-i-da-imaju-cudotvornu-moc-ove-kamene-kugle-su-u-srbiju-poslali-vanzemaljci-ljude-lece-a-sve-masine-koje-produ-ovuda-kvare

 

 

 

 

 

 

 


drugih kugli, po svijetu, ova povlenska, u Milinkovom, potoku, ima urezane, crteže

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     Foto: Gane Đorđević

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno