Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Tajni projekti

Polarni istraživači pronašli su NLO star milijune godina u ledu Antarktika

26 Ožu 2024
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Polarni istraživači pronašli su NLO star milijune godina u ledu Antarktika
Metalni objekt dug dvadesetak metara otkriven je u ledenim prostranstvima Antarktika. Znanstvenici su potvrdili da debljina antarktičkog leda prelazi dva kilometra, a na nekim mjestima doseže gotovo pet kilometara. To znatno otežava istraživanje kontinenta. Iako se led sve brže topi uz obalu, otkrivajući dosad skrivene dijelove kopna, potpuno otapanje leda još je daleko. Međutim, zahvaljujući tehnološkom napretku, postalo je moguće skenirati ogromne debljine smrznute vode, što je danas jedna od najperspektivnijih metoda za proučavanje subglacijalnog krajolika i strukture leda kontinenta. Tako su američki polarni istraživači pomoću suvremene opreme skenirali ledenjak dva i pol kilometra istočno od baze Amundsen-Scott. Njihovo otkriće bilo je nevjerojatno.

Na dubini od jednog kilometra i sto metara pronađen je objekt dug dvadeset metara. Prema izvješćima, okruglog je oblika s blagim izbočenjem. Zbog ograničenja opreme, njegov detaljan opis je nemoguć, ali čak i ovaj podatak je od velikog interesa. Sada se stručnjaci pitaju što bi to moglo biti. Sloj leda na ovom području debeo je između 3500 i 3900 metara i formiran je u posljednjih 12 milijuna godina, od prije 47 do 35 milijuna godina. To znači da je misteriozni metalni objekt pao u led prije mnogo milijuna godina. Njegovo podrijetlo ostaje predmet nagađanja. Istraživači se žale na nemogućnost pristupa mjestu bez značajnih troškova i posebne opreme. Većina znanstvenika je škrta na riječima o otkriću, ali neki su ponudili moguća objašnjenja.

U ovom trenutku postoje dvije glavne pretpostavke. Prvi je meteorit. S obzirom da kozmička tijela mogu pogoditi Zemlju u bilo kojem trenutku, otkriće u ledenoj masi ne bi trebalo čuditi.

Druga pretpostavka je uređaj koji je napravio čovjek. Iako dužnosnici mogu odbaciti ideju dok se ne dokaže suprotno, obje hipoteze ostaju moguće. Možemo govoriti i o zemaljskoj tehnologiji preostaloj iz prethodne civilizacije i o vanzemaljskim tehnologijama. U svakom slučaju, može se tvrditi da Antarktika krije nešto neobično. Ako se pokaže da je objekt meteorit, bit će najveći koji je ikad pao u ljudske ruke. A ako se pokaže da se radi o nepoznatom uređaju, tada će svijet doživjeti pravu senzaciju, iako se ne zna kada će se to dogoditi.

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno