Utorak 5 Ožujak 2024

Pretraga

Tajni projekti

Čudne stvari se događaju svemirskom teleskopu Hubble.

07 Pro 2023
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Čudne stvari se događaju svemirskom teleskopu Hubble.

science.nasa.gov: NASA radi na nastavku znanstvenih operacija na svemirskom teleskopu nakon što je 23. studenog prešao u siguran način rada zbog tekućeg problema s žiroskopom. Hubbleovi instrumenti su stabilni i teleskop je u dobrom stanju.

Teleskop je automatski prešao u siguran način rada kada je jedan od njegova tri žiroskopa dao netočna očitanja. Žiroskopi mjere koliko brzo se teleskop okreće i dio su sustava koji određuje smjer u kojem je teleskop usmjeren. U sigurnom načinu rada, znanstvene operacije su obustavljene i teleskop čeka nove upute sa zemlje.

Hubble je prvi put ušao u siguran način rada 19. studenog. Iako je radna grupa uspješno vratila letjelicu i nastavila s promatranjem sljedeći dan, nestabilan žiroskop prisilio je zvjezdarnicu da ponovno obustavi znanstvene operacije 21. studenog. Nakon uspješnog oporavka, Hubble je 23. studenog ponovno ušao u siguran način rada.

Tim trenutno provodi testove kako bi opisao problem i razvio rješenja. Po potrebi se letjelica može rekonfigurirati za rad samo s jednim žiroskopom. Šest novih žiroskopa instalirano je na letjelicu tijekom pete i posljednje misije servisiranja letjelice 2009. godine.

Do danas, tri od ovih žiroskopa ostaju operativna, uključujući žiroskop koji trenutno oscilira. Hubble koristi tri žiroskopa kako bi povećao učinkovitost, ali može nastaviti provoditi znanstvena promatranja sa samo jednim žiroskopom ako je potrebno.

Komentar urednika The Big The One: Mnogi teoretičari zavjere marljivo prate sva izvješća o problemima sa svemirskim teleskopima, naivno pretpostavljajući da teleskopi nešto vide i stoga ih isključuju. Za zemaljske teleskope pristup je apsolutno ispravan, ali u slučaju Hubblea je ograničen.

Ako ovaj teleskop postoji u prirodi i Hubble nije studio za proizvodnju cool računalne grafike, onda je pristup njemu vrlo ograničen. Samo NASA ima svoje tajne. Dakle, Hubble može pogledati bilo što i nijedan smrtnik neće znati za to. Poanta je tu drugačija.

Razni cool vojni sateliti prvi su pokazatelj stanja u bliskom svemiru. Ako tamo dođu npr. izboji gama zračenja, 20-30 zaredom, tada se sateliti pokvare ili uspavaju. Međutim,o tome za širu javnost jednako je teško kao i saznati što Hubble trenutno vidi.

Ipak, Hubble je neka vrsta javnog satelita, ako se tamo nešto pokvari, ako se stavi u safe mode, to se oglasi, kao što se sada dogodilo. Stoga moramo misliti da je nešto pošlo po zlu u orbiti i da je neki dio elektromagnetskog spektra izvan skale. Možda se Sunce priprema za mikronovu i postoje izboji gama zraka, možda Nibiru nešto emitira. Ili je možda rat u svemiru pa je konkurentska tvrtka uključila neku vrstu elektroničkog ratovanja.

U svjetlu gore navedenog, zdravlje drugih javnih svemirskih letjelica sada se nadzire na samom čelu. Ako se još par ovih stvari prebaci u safe mode, onda je počelo.

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno