Subota 2 Prosinac 2023

Pretraga

Tajni projekti

Zašto NASA zapošljava svećenike? Da pripremi čovječanstvo za kontakt s vanzemaljcima?

04 Stu 2022
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zašto NASA zapošljava svećenike? Da pripremi čovječanstvo za kontakt s vanzemaljcima?

Zvuči kao radnja lošeg znanstveno-fantastičnog filma, ali NASA zapravo regrutira svećenike da pripreme čovječanstvo za kontakt s vanzemaljcima. I ne, nisu lansirani u svemir da bi se borili protiv nekog demona. Zapravo, NASA zapošljava 24 teologa kao dio plana da utvrdi kako će različite svjetske religije reagirati na vijesti o izvanzemaljskom životu. Među njima je i britanski velečasni dr. Andrew Davison, teolog sa Sveučilišta u Cambridgeu, koji je i doktorirao biokemiju na Sveučilištu u Oxfordu.

Razlog zašto NASA angažira vjerske stručnjake je napredak u naporima čovječanstva da pronađe život u svemiru. Očekuje se da će niz novih misija produbiti naše razumijevanje svemira, uključujući svemirski teleskop James Webb, koji bi trebao biti lansiran na Badnjak (u međuvremenu je odgođen za Božić, 25. prosinca 2021.). Osim toga, rover Rosiland Franklin Europske svemirske agencije bit će lansiran 2022. Rosiland Franklin bušit će površinu Marsa u potrazi za fosiliziranim mikrobima u nastojanju da otkrije tragove života. U međuvremenu, znanstvenici iz Cardiffa naznačili su da su amonijak koji se nalazi u Venerinoj atmosferi tamo mogli unijeti živi organizmi.

Velečasni dr. Davison vjeruje da izgledi za pronalazak izvanzemaljskog života postaju sve vjerojatniji. U Davisonovoj knjizi, and Christian Doctrine Astrobiology , on postavlja pitanje je li Bog mogao stvoriti život negdje drugdje u Svemiru. Ili je mogao poslati Spasitelja da umre za grijehe vanzemaljske vrste?

Bivši voditelj NASA-inog Astrobiološkog instituta, Carl Pilcher, otkrio je da su teolozi bili uključeni: "Razmotrite implikacije primjene znanstvenih alata u kasnom 20. i ranom 21. stoljeću na pitanja koja su razmatrana u vjerskim tradicijama, od stotina ili tisuća godine". Raspravljajući o mogućnosti da Zemlja bude jedini planet u svemiru na kojem bi mogao postojati život, rekao je: "To je jednostavno nezamislivo kada postoji preko 100 milijardi zvijezda u ovoj galaksiji i preko 100 milijardi galaksija u Svemiru".

izvor
https://www.lovendal.ro

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno