Utorak 5 Ožujak 2024

Pretraga

Tajni projekti

Zecharia Sitchin bio u pravu

08 Lip 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 theia planet  

Tragovi misteriozne planete: Znanstvenici na tragu 'drugom svijetu'
Znanstvenici smatraju kako je Mjesec vjerojatno nastao u velikom sudaru Zemlje i planete zvane Theia.

 

Na površini Mjeseca astronauti Apolla su pronašli tragove misteriozne planete Theia za koju znanstvenici vjeruju da pripada 'drugom svijetu'.
Naime, detaljnom analizom uzoraka stijene s Mjeseca utvrdili su kako neki njezini komadići pripadaju svijetu koji je drugačiji od našeg.
Njihovo otkriće opet je aktualiziralo teoriju prema kojoj je Mjesec nastao kada se Theia sudarila sa Zemljom, otprilike prije 4,5 milijarda godina, prenosi The Register.
Vodeći istraživač Daniel Herwartz, sa Svučilišta u Goettingenu, kazao je za BBC da su mnogi počeli sumnjati u takvu teoriju tvrdeći da sudara nije ni bilo.

No, sada smo otkrili malene razlike između Zemlje i Mjeseca koje idu u prilog hipotezi o velikom udaru', kazao je Herwartz.
Kako bi potvrdio teoriju, Herwartz je analizirao izotope kisika u mjesečevoj stijeni, a oni su poput otisaka prsta i otkrivaju porijeklo. Meteor, primjerice, ima potpuno drugačije izotope kisika od stijene koja je sa Zemlje.
Zaključak je Herwartza i njegovih kolega kako je Mjesec vjerojatno nastao u katastrofalnom sudaru Zemlje i planete zvane Theia. Međutim, za čvršću potvrdu ovakve teorije znanstvenici i sami priznaju da trebaju analizirati još mjesečevih stijena.

 

preneseno sa
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/na-mjesecu-astronauti-pronasli-tragove-misterioznog-planeta-theia---339308.html

 

 

 

 

 

 

 


Njihovo otkriće, opet je aktualiziralo, teoriju prema, kojoj je Mjesec ,nastao kada se Theia sudarila

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno