Petak 27 Siječanj 2023

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Zašto čovječanstvo nije pronašlo tragove izvanzemaljskih civilizacija - nova verzija

26 Stu 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zašto čovječanstvo nije pronašlo tragove izvanzemaljskih civilizacija - nova verzija


Gruzijski znanstvenik Zaza Osmanov (Slobodno sveučilište u Tbilisiju) vjeruje da čovječanstvo ne može otkriti tragove izvanzemaljskih civilizacija zbog činjenice da ne koriste poznate nam tehnologije. Drugim riječima - ne tražimo tamo.

Znanstvenik je dao novo objašnjenje za paradoks Fermija, objašnjavajući da vanzemaljske civilizacije mogu koristiti sonde čija veličina nije veća od nanometara. Bez posebne opreme ti će uređaji biti jednostavno nevidljivi. Međutim, oni se mogu vidjeti pomoću infracrvene regije spektra. Podaci o tome objavljeni su u Science Alert.

    izc1                                                                         Fotografije iz otvorenih izvora         

Suština ideje je da se samoobnavljajuči brodovi za izviđanje probijaju kroz svemir, prikupljajući i šaljući informacije svojim tvorcima koji su u to vrijeme živjeli na njihovoj planeti.

Naravno da je za te brodove potreban izvor resursa, a pitanje gdje će se nabaviti najvažnija je stvar. Međutim, znanstvenik je to i „predvidio“, iznoseći svoju hipotezu. Prema njegovim riječima, izviđački brodovi su toliko mali da bi trebali imati dovoljno atoma vodika koji se nalaze u međuzvjezdanoj prašini. Ova će im energija biti dovoljna i za reprodukciju sličnih sondi.

Osmanov smatra da bi svemirski brodovi tijekom apsorpcije vodikovih protona trebali emitirati svjetlost u infracrvenom području. Stoga će, kada ih promatramo u istom spektru zračenja, njihov skup izgledati kao kometa. Ako ovaj „komet“ iznenada promijeni svoju svjetlinu, onda je to jasan znak pomične skupine stranih izviđačkih brodova.

  izc2                                                                            Fotografije iz otvorenih izvora                   

Ideja znanstvenika je prije svega zanimljiva po tome što čovječanstvo traži prostor za nešto slično vlastitoj tehnologiji i veličini, a ovdje smo suočeni s potpuno različitim parametrima. Tko zna, možda ne samo izviđačke sonde imaju tako male oblike, već i njihovi tvorci. Možda je s tog stajališta vrijedno pristupiti pitanju potrage za izvanzemaljskim civilizacijama? Da biste to učinili, samo je vrijedno pretpostaviti da inteligencija ne ovisi o veličini medija, čak i ako je veličina mikroba, i tada će se možda granice pretraživanja proširiti. Što mislite?

izvor
https://esoreiter.ru/index.php?id=1019/21-10-2019-181206.html&dat=news&list=10.2019

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno