Nedjelja 3 Ožujak 2024

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Egipatsko-Sumerska "Žarulja"

04 Pro 2012
(Reading time: 2 - 4 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
drevna_rasvjeta

U mnogim alternativnim znanstvenim krugovima već se neko vrijeme žustro raspravlja o tejnologiji koju su koristili naši preci. Vjeruje se da je ona bila mnogo naprednija od one koju smo svi učili u školama. Ovaj će se članak baviti jednom takvom tehnologijom, za koju se vjeruje da je bila implementirana pri izgradnji piramida. Mora se još nadodati da mnogi odbacuju takve teorije zbog mnogih drugih stvari koje su ili pogrešno, protumaćene, prevedene ili su jednostavno bile plod mašte drevnih pisaca kao npr. „Mana stroj“ koji je proizvodio magiju.

Teorija da je struja bila itekako poznata u antičkom svijetu čini se da stoji na mnogo čvršćim temeljima nego što to sad možete zamisliti. Ključ cijele teorije leži nekoliko stotina kilometara istočno od Egipta u današnjem Iraku...

 

 

egyptray

 

Tamo su pronađeni lonci vrlo čudnog izgleda. Neki sadrže vodootporne cilindre od bakra koji su bili naslonjeni na asfalt. U sredini cilindara bile su umetnute željezne šipke koje su nekako bile pričvrčene asfaltom. Kada su bagerima kopali temelje za zgradu koja se trebala izgraditi na tom mjestu 1936. Bageristi su slučajno otvorili cijelu rupu, nisu znali da se ispod zemlje koju kopaju možda krije jedno od največih arheoloških otkriča antičkog svijeta. Kad se rupa ukazala instiktivno su skočili iz bagera i išli pogledati što su to otkopali. Na prvi pogled su zaključili da se radi o nekoj vrsti akumulatora ili baterije. Ponavljam radi se o 1936. kad ni najmoderniji akumulatori nisu mnogo bolje izgledali.

Kad su stručnjaci analizirali te lonce, stvarno su otkrili da se pomoću njih može proizvesti struja.

 

Drugi ključ koji bi mogao potvrditi elektro-tezu je jedan element koje nekako nedostaje u teoriji o gradnji piramida. Taj jedan mali detalj na kojem se raspada školsko uvjerenje i na kojem mora potpisati kapitulaciju. Čađa. Ni u jednom od tisuča hodnika, prostorija, grobnica i katakombi koje se nalaze ispod piramida se ne vide tragovi čađe. Sad se sigurno pitate kave veze ima čađa sa strujom?

drevna_rasvjeta1

 

Ispravnije pitanje je kako su mogle nastati slike i tekstovi duž svih tih prostorija u potpunom mraku. Naime teza koju smo učili u školi je ta da su u ono vrijeme imali samo baklje, koje za izgaranje koriste kisik, kao osnovno sredstvo. Ponavljam riječ je o katakombama koje su uglovnom neprozračene i ne može se napraviti propuh, pošto su pod zemljom ili zagrađene zidovima piramide. Ukoliko su imali baklje kao sredstvo koje je osvjetlavalo zidove dok su umjetnici crtali svoje slike i pisali tekstove po zidovima dogodile bi sve dvije značajne stvari koje nigdje nisu spomenute. Prva je da bi im vrlo brzo ponestalo kisika i da bi se doslovce udavili ugljičnim monoksidom, a druga na kojoj sve ovo što je napisano počiva je da bi sasvim sigurno MORALI ostati tragovi čađe po zidovima i stropovima, jer je ona nusprodukt sagorjevanja baklji.

E sad za riješenje ovog misterija postoje dvije oprečne teorije. Prva govori da su bila postavljena zrcala od bakra preko kojih se Sunčeva svjetlost odbijala i tako su riješili problem sa osvjetljenjem, ali i nedostatkom kisika.

 

Po meni je to podosta nategnuta varijanta, jer tko bi osvjetlio sve te prostorije, da je ne znam kako vješt, radi se o stotinama prostorija kroz koje bi se svetlost morala lomiti prije nego bi osvjetlila prostoriju. Aliu tu je još jedan trag koji tome ne ide u prilog, po današnjem službenom stvau, Egipčani nisu imali dovoljno dobro ispoliran bakar koji bi odbijao zrake svijetla. Zrcala također nisu imali, ona su otkrivena mnogo kasnije.

fd_mp2_ch

 

 

 

 

Jedino što nam preostaje je činjenica da su nekako morali osvjetliti prostorije, ali sa čim?

I tu je kraj svake priće, morali su poznavati istosmjernu struju i pomoću lampi osvjetliti zidove na kojima su crtali. Ja osobno, kao i milioni ljudi širom svijeta ne vidim drugačiji način! Ovo je jedna od klasičnih prića o drevnim vanzemaljcima koji su nas posjetili i ostavili nam mnoga znanja koja su zubom vremena nestala ili su pretočena u legende, religije ....

 

egipatska, svjetiljka, drevni, vanzemaljci, struja, sumer

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno