Srijeda 15 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

U Indoneziji se pojavili novi "krugovi u žitu

31 Sij 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
krugovi24SI - Indonezijski farmeri iz mjesta Slemen ostali su iznenađeni kada su u nedjelju 24. januara došli na svoje radno mjesto na kome su ih dočekali simetrični oblici "ispisani" u polju. Jedino što sa sigurnošću znaju jest da su "krugovi" nastali noću.

Promjer ovog "znaka" je oko 70 metara, a stanovnici ne vjeruju da je nastao ljudskim djelovanjem. Cahyo Utomo, jedan od lokalnih stanovnika, čak tvrdi: "To sigurno nisu napravili ljudi. Pojavilo se preko noći i mislim da je to djelo vanzemaljskog broda. Još sam više siguran da to nisu napravili vjetar i životinje".

Bez obzira šta bilo uzrok ovoj zanimljivoj i misterioznoj pojavi, "krugovi u žitu" već godinama se pojavljuju širom svijeta. Iako su u nekim slučajevima ljudi priznali da su pomoću užeta i dasaka napravili kojekakve oblike u poljima, za većinu takvih kreacija još uvijek nema pouzdanog objašnjenja.

Neki znakovi su preveliki i prekompleksni da bi ih se moglo napraviti preko noći ovakvim jednostavnim metodama, a drugi nalikuju na sekvence DNK, naučne simbole i neobične životinje, pa su još misteriozniji.

U slučaju Indonezijskih krugova stručnjaci tvrde da će do istine pokušati doći analizom tla. Moedji Raharto jedan je od stručnjaka koji rade na slučaju. On tvrdi da "svaki meteorit koji padne na zemlju ostavi hemijski otisak koji onda može dokazati da se radi o objektu koji je došao iz svemira, a ne sa Zemlje. U slučaju da su ove krugove napravili vanzemaljci, tlo bi trebalo pružiti hemijske dokaze", prenosi Net.

Dok čekamo pouzdane podatke, lokalni stanovnici napravili su turističku atrakciju od misterioznog polja, a grupa studenata pokušala je preuzeti zaslugu za ovu neobičnu pojavu. Ipak, istraga se i dalje nastavlja.

(24sata.info)

krugovi, u8, žitu, indonezija, vanzemaljske, aktivnosti

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno