Četvrtak 22 Veljača 2024

Pretraga

Zabranjeni zračni prostor: Potjera F-18-ica za čudnim svijetlom iznad Indiane

19 Kol 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svako malo u "našem" svijetu istraživanja NLO fenomena iskoći neka sočna pilotska prića. Uglavnom je riječ o najbolje obučenim pilotima borbenih lovaca ili onih koji su vojnu karijeru zamijenili civilnom. Ponekad ispričaju tako nevjerovatne priće da pomislimo da je riječ o HOAX-u ili prevari, ali onda nas poklope audio zapisom iz kabine, odnosno audio zapisom komunikacije između pilota i kontrolnog tornja. Postoji hrpetina članaka i zapisa na tu temu, vizualni kontakti između "naših" zrakoplova i onih uvjetno rečeno "egzotičnijeg" podrijetla za koji se nadamo da je baš onaj koji cijeli život čekamo, no onda se gotovo uvijek upletu vlasti sa svojim objašnjenjima i to ne samo SAD, i drugi rade isto, uvijek nekako sve zataškaju i izglade!
Za oko mi je zapeo jedan slučaj iz SAD-a, točnije savezne države Indiane, na The Gralien Report Podcastu jedan je slušatelj podijelio svoje iskustvo u nadi da je još netko možda svjedočio istom događaju koji se odigravao na nebu iznad Indiane. Da li je riječ o NLO-u ili nečem drugom?

f 18 dvic232

Ovdje sam pokušao prevesti taj audio zapis, riječ je o dosta sirovom prijevodu jer se dosta slabo čuje:
" Danas sam nešto čuo i pomislio da bih preko Vašem specijaliziranog kanala mogao saznati nešto više o događaju koji ću predstaviti. Nazvala me sestra i onako pola u uzbuđena, pola uspaničeni mi ispričala da je njen suprug koji je inaće bivši vojni pilot, letio sinoć nad zračnim prostorom Indiane po uobičajenoj ruti. No, dobili su poziv preko komunikacijskog kanala kako hitno moraju promjeniti plan leta i bili su preusmjereni na drugi koridor. Rekao joj je da su svi civilni avioni dobili istu zapovijed. Kako je bila noć, prije nego što je krenuo u manevar mjenjanja koridora pogledao je dobro oko kabine, jer je bila riječ o ne baš uobičajenoj situaciji i vidio je u donjem lijevom uglu vrlo jarko svjetlo. Također, nadodao je da su u zraku bili i F18 zrakoplovi. Vrlo neobično je bilo to da je kanal ostao otvoren, svi civilni piloti su mogli slušati zapovjedi lovcima tipa F18. Izuzetno ih je iznenadila zapovijed kontrolnog tornja F18-icama da imaju otvoreno pravo pucanja i obaranja objekta. Pretražio sam sve portale u nadi da ću naići na makar natruhu viđenja NLO-a sa zemlje, ali nije bilo apsolutno ničega."

Kako sam u uvodu napisao ovo je uistinu bio neobičan incident i u prvi sam mah pomislio da je riječ o HOAX-u, no onda sam ipak krenuo mrvicu dublje u potragu za starim nekim linkovima, davno zaboravljenim od svijeta i čitanja i naravno otkrio nekoliko dodatnih detalja koji su me ipak pokušali razuvjeriti da je riječ o lažnoj prijavi!

f86sabre
U prošlosti razni incidenti koji su uključivali NLO-e i borbene zrakoplove su nerjetko završavali katastrofom, pisali smo u nekoliko navrata i o američkim katastrofama, kao i onim sovjetskim. Možda jedna naupečatljivija katastrofa preuzeta izravno iz "Plave knjige" bavi se smrču 25-godišnjeg kapetana ondašnjih borbenih lovaca Thomas-a F.Mantella. Događaj se odigrao 7. siječnja 1948. Mantell, pripadnik Nacionalne garde Kentuckya slijedio je nešto za što je vjerovao da je leteći tanjur, bio je na velikoj nadmorskoj visini i on ga je pokušao uloviti. No uslijed prevelike visine za ondašnje prve generacije mlažnjaka vjeruje se da je ostao bez kisika ili mu se motor ugasio, i nije ga više mogao pokrenuti, rezultat je bio izgubljen ljudski život i gubitak lovca. Događaj je naravno okarakteriziran kao greška pilota. Istraživač Edward Ruppelt je sve pripisao vremenskom balonu, koji je na toj visini mogao igledati kao veliki srebrnkasti disk, a kako je pilot polako ostajao bez kisika vrlo je vjerojatno zamislio pojavu. Tako stoji u službenom priopčenju istrage.

Remembering Capt. Thomas F. Mantell Jr. Who Died While Chasing a UFO

Za sada, barem što se tiće spomenutog incidenta nad Indianom, objavljeno je nekoliko sitnih detalja od strane vojnih izvora, što potvrđuje da se nešto ipak dogodilo. Na sreću nije bilo izvještaja o gubitcima ni ljudskih života ni F18-ca, ali smo kako sam napisao dobio neku poluslužbenu potvrdu da događaj ipak nije izmišljen!

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno