Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Čudna prijava viđenja nepoznatog američkog tehničara iz 1954.

29 Tra 2019
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nedavno smo pogledali izvještaje Daniela Legera, koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata tvrdio da se susreće s tajanstvenom ženom, koja je, čini se, došla ovamo s nekog drugog mjesta u svemiru.
Koliko god to bilo fascinantno, to je očigledno trivijalan podatak u odnosu na još jedan izvanzemaljski susret više od deset godina kasnije, preko Atlantskog oceana, u SAD-u koji nam je ovdje zanimljiv. Zapravo, kao što ćemo vidjeti kasnije, postoji nekoliko intrigantnih detalja koji se pojavljuju u mnogim takvim susretima. To nam omogućuje da sastavimo, barem u teoriji, kakva je krinka i sposobnost ovih prividnih svemirskih brodova.

Sljedeći je slučaj nedavno doveo u javnost ugledni istraživač NLO-a, Timothy Good, u svojoj knjizi iz 1998., Alien Base - Dokazi za izvanzemaljsku kolonizaciju Zemlje.

fractal 1207678 1280 700x394

Negdje u Americi, točno mjesto nepoznato, oko listopada 1954
Spomenuti susret najprije se našao u javnoj areni zahvaljujući istraživaču NLO-a, Jean Sideru. Objavljen je u novinama "Le Croix", a publikacija je u kojoj će neimenovani svjedok dati svoj izvještaj. Novine (koje se smatraju uglednima) jamčile su autentičnost svjedoka.
U listopadu 1954., u nepoznatoj vojnoj bazi, svjedok je u daljini primijetio čudan predmet u obliku diska. Otišao je malo bliže objektu i uskoro opazio da iz njega izlazi humanoid. Činilo se da skenira okolinu, skupljajući uzorke stijena, lišća i ptičjeg gnijezda iz obližnjeg grma. Tada je brzo ponovno ušao u letjelicu, koja bi potom uzletjela i nestala.
Prvobitno će prešutiti taj incident. Međutim, nekoliko dana kasnije, opet će se pojaviti plovilo slično tanjuriću, ovaj put točno u sredini aerodroma. I ovaj put je bilo prisutno više svjedoka. Kako se taj humanoid ponovno pojavio iz plovila, vojna jedinica počela mu je pristupati oprezno.

Paraliza iz "čudne tekućine!"
Kada je jedinica stigla na nekoliko metara od bića, ono je bacilo neku vrstu plina u njihovom smjeru. Kasnije je taj plin opisan kao "čudna tekućina u zraku!" Cijela će jedinica doživjeti trenutačnu paralizu.
Možda čak još i čudnije, nakon što je pregledao područje oko tanjurića, to stvorenje je ušlo u manje plovilo u obliku cigarete koje je stajalo na jednoj strani diska. Tanjur je ostao na tlu, kad se plovilo zapečatilo, podiglo se s tla i nestalo na nebu. Kad se ta "cigareta" podigla s tla i odletjela, sve što je držalo jedinicu paraliziranom izgubilo je svoj utjecaj, a svaki vojnik bi se mogao ponovno kretati.
Opis bića, sada viđenog izbliza, bio je male, zdepaste građe humanoida. Lice mu je, međutim, bilo mnogo više usklađeno s licem majmuna ili čimpanze. Bilo da se radi o odjeći ili njezinom tijelu, činilo se da je prekriveno dugom kosom ili krznom. Imao je i ono što je svjedok opisao kao "prodoran pogled" - onaj znak svijesti i inteligencije.
Možda je ono što je ovdje zanimljivo, sličnost s opisima stvorenja Bigfoot. Opažanja takvih bića, često se javljaju u NLO prijavama.
Budući da je biće sada sigurno bilo udaljeno od jedinice, njihova svijest se povratila i okrenuli su pozornost na čudni disk koji je strpljivo čekao na aerodromu.

Unutar diska
Sami disk stajao je na nogama poput skija, opet nešto što se pojavljuje u mnogim izvješćima o NLO-ima pri tako bliskom kontaktu. Iako je bilo očiglednih prozora, kao i uzdignute kupole, nije bilo očite ulazne točke u letjelicu. Gdje god da je to stvorenje izašlo, to više nije bilo vidljivo.
Sam vanjski materijal bio je "iznimno gladak, otporan, i nije se mogao podignuti, bilo ljudskom silom ili dizalicom!" Sa opremom za zavarivanje nekako su uspjeli rastopiti metal i ući u letjelicu.
Kemijski inženjeri također su provodili testove sastavljanja materijala. Iako su otkrili da se radi o leguri koja sadrži zlato, željezo i olovo, oni ga nisu mogli uspješno reproducirati koristeći ove poznate elemente.
Na kraju su uspjeli ući u unutrašnjost. Unutrašnjost je imala čudan gumeni materijal. Također su otkrili da je unutar plovila prisutan "teški plin", što su inženjeri protumačili da može biti neka vrsta umjetne atmosfere. Iako su otkrili ono što se činilo kao "pogonski sklop", nisu mogli shvatiti kako bi to moglo raditi. Ono što je najviše zbunilo inženjere je bilo to da ni na, ni u brodu nije bilo nikakvih oznaka ni komandi.
Posljednji detalj koji je svjedok ponudio možda je najzanimljiviji u odnosu na spomenuti Legerov iskaz, kada je izjavio: „Čini se kao da je pilot putovao sa sve četiri na podu. Našli smo svojevrsne "vakumske jastučiće", gdje bi vjerojatno bile ruke i koljena! "Leger je tvrdio da je vidio to biće u takvom položaju tijekom svog susreta.
Prema svjedoku, saznanja o incidentu ostala su unutar perimetara zračne baze, pri čemu je bilo "prigušeno" izvješćivanje o incidentu (u to vrijeme).

lost place 2341120 1920 700x499

Dakle, što bi sve to moglo značiti?
Bi li imalo smisla da ove vrste plovila u obliku diska budu u suštini pod kontrolom jednog pilota? Njihovo pozicioniranje iznutra izgleda kao da su sjedili na snažnom motociklu?
Što je s "vakuumskim jastucima" na podu plovila? Može li se to doslovno smatrati metodom kontrole u kojoj bi se pilot na ovaj ili onaj način oslanjao na to? Možda, kao što neki izvještavaju, postoji element telepatske kontrole broda.
A što je s gledanjem u smislu pilotiranja ovakvog plovila? Ako su izvješća točna, kada je pilot unutar plovila, ono se zatvara tako da izvana izgleda kao da je od jedanog komada metala bez vrata ili panta. Možda je vrijedno spomenuti brojne prikaze ljudi koji tvrde da su bili unutra, pa čak i putovali u takvim brodovima, da podovi, zidovi, stropovi, ili ponekad sve gore spomenuto, postaju transparentni omogućujući onima unutra da gledaju van - slično kako jako zatamnjeni prozori na automobilima zbog visoke sigurnosti putnika.

Možda unutrašnjost poput gume koja se često pojavljuje u izvješćima o NLO-ima doprinosi ovoj transformaciji. Ili je možda razlog zašto mnoga izvješća govore o čvrstoj, gotovo neraskidivoj vanjštini, koja je također iznimno lagana, za naše pojmove prelagana za shvatiti pravu moč ovih brodova.

Izvor:https://www.ufoinsight.com/strange-account-unknown-american-technician/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno