Četvrtak 28 Listopad 2021

Pretraga

Scenariji vanzemaljskog osvajanja Zemlje o kojima pisci znanstvene fantastike ne vole pisati

13 Ruj 2021
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kad čitate knjige znanstvene fantastike i gledate filmove, tada nas u njima vanzemaljci obično pokušavaju osvojiti grubom vojnom silom. Pretpostavlja se da su njihova tehnologija i oružje hladniji, a čini se da uzvraćamo. Ponekad uspješan, ponekad ne.
Ali zamislite da bi moglo biti više od nasilnih ili vojnih scenarija ...

1. Vojno-trgovački

stranci tajno uspostavljaju kontakt s vladom jedne od zemaljskih država. Nude mu oružje koje pruža superiornost nad bilo kim na Zemlji, ali, naravno, inferiorno u odnosu na njihovo vlastito. Za naknadu s vrijednim resursima, ili u verziji vojnog saveza - kažu, mi ovdje vodimo rat u svemiru i potreban nam je snažan pojedinačni visoko razvijeni planet kao saveznik, a ne nered koji imate. Ostanite s nama, jesti ćete meso. Preporučljivo je za isporuku odabrati oružje koje ne zagađuje planet.

Čim dobročinitelji uđu u rat s drugim državama, neprijatelju se nudi i visokotehnološko oružje. To je moguće u ime druge vanzemaljske rase: kažu, ne želimo da Zemlja bude za naše neprijatelje, da pobijedi izdajice i bude slobodna. Ili uz naknadu, ništa osobno, samo posao. Kako se sukob razvija, strane se opskrbljuju sve oštrijim wunderwaalima po višoj cijeni i tako sve do potpunog međusobnog istrebljenja.

    download

2. Ekonomski.

Vanzemaljci, po dolasku, uspostavljaju prijateljske odnose sa zemljanima i nude uzajamno korisnu trgovinu. Ako je njihova civilizacija sposobna kretati se među zvijezdama, onda su ispred nas, barem po nekoliko tehnoloških redova i desecima generacija tehnologije. Nude nam visokotehnološku robu široke potrošnje koja je 30 godina ispred razine razvoja znanosti i tehnologije o Zemlji, odnosno ne daje zemljanima tehnološku superiornost.

Ako odjednom uspijemo reproducirati proizvodne tehnologije, proizvodi generacije + izbacuju se na tržište. Oni to uzimaju jeftino - isto kao i cijena zemaljskih "analoga", tako da ih ne možete optužiti za damping. Oni prihvaćaju naš novac koji se ulaže u kupnju zemljišta i ležišta sirovina. Svi porezi i pristojbe redovno se plaćaju. Osim toga, oni nude usluge prijevoza - od svemirskog turizma za bogate do jeftinog prijevoza tereta na Zemlji, kao i isporuku sirovina kojih na Zemlji nema s drugih planeta.

Dio industrija koje osiguravaju lojalnost lokalnih vlada može se čak nalaziti i na Zemlji, zapošljavaju lokalne radnike koji izvode najjednostavnije operacije, čak i one koje bi se mogle izvesti automatski. Zemljani su sretni, nema razumnih razloga za odbijanje - ako bilo koja država počne djelovati, proglašava se embargom.

Nakon nekoliko desetljeća takve suradnje ne umire samo glavni dio zemaljske industrije - nema smisla ulagati u nju, budući da zemaljski strojevi ili brodovi s vlakovima nikome nisu potrebni, ali zemljani gube sposobnost da proizvedu čak i ono što su nekad mogli raditi. ... Nema smisla studirati za inženjera ili znanstvenika - još uvijek nema posla. U ovoj fazi, vanzemaljci već imaju džepne vlade i džepne vojske, koje počinju smanjivati ​​višak ljudi, do te mjere da svedu stanovništvo Zemlje na najmanju moguću mjeru.

3. Prevara

Dolaze vanzemaljci, neko vrijeme provode kulturnu razmjenu, utrljavaju se u povjerenje, pokazuju visoku razinu znanosti i tehnologije, neki od njih jednostavno su dati, ali bez fanatizma, objašnjavajući suzdržanost rizicima neravnoteže razvoja civilizacije. Dive se zemaljskoj kulturi, vode voditelje država i kulturnu elitu da ih posjete, pokažu koliko dobro žive, dive se mudrosti zemaljskih znanstvenika i političara, plješću koncertima zemaljskih glazbenika.

Zatim se izvješćuje da je njihova znanost otkrila da će Sunce uskoro - u perspektivi nekoliko godina - eksplodirati. Izražavaju spremnost da ih besplatno odvedu na siguran planet i spasu dio Zemljine populacije po našem izboru - čak i djecu, čak i velike znanstvenike i sportaše, čak i nesretne osobe s Downovim sindromom i neke od onih za koje se odluče.

Paralelno s tim, na Zemlji se potajno pojavljuju "predstavnici treće sile" - navodno različite rase vanzemaljaca, ili, ne tako nezainteresirani sugrađani prvih. Spremni su dodatno izvesti one koji karte mogu skupo platiti. Obojeni i radioaktivni metali i njihova ležišta prihvaćaju se za plaćanje - njihovom tehnologijom možete brzo izvaditi.

Na Zemlji počinje panika, borba oko resursa za koje možete kupiti kartu, anarhija uoči neizbježnog kraja. Elita, koja bi mogla uspostaviti red, nije dorasla tome, svaki za sebe. Ako se netko opire i ne zavara ga čak ni besplatna karta, drugi će ga eliminirati za istu kartu. Nakon nekoliko godina, Zemlja je ponovno bačena u barbarstvo, elita je izvedena i prodana u ropstvo / za organe / za meso, nuklearne bojeve glave i zrakoplovi su odbačeni, novi vlasnici diktiraju svoje uvjete ostatku.

4. Teorija zavjere

Vanzemaljci im tajno iznose dio obećavajućih zemljana, pokazuju im njihovo prosperitetno društvo i objašnjavaju da su oni izvezeni zapravo potomci predstavnika njihove rase koji su slučajno zapeli na Zemlji. Ne bi trebalo biti problema s uvjerljivim prikazivanjem humanoida u stacionarnim uvjetima za predstavnike takve rase, čak zamislite humanoidne robote zemljacima, čak upotrijebite hipnozu s drogama. Oni vam daju mjesto za život, da okusite užitke.

Nakon toga uzvanicima se objavljuje da je čovječanstvo opasno po mir u Svemiru i da ga treba uništiti, ali galaktički UN ne naređuje da to učine sile vanjske invazije, potrebno ga je nagovoriti na ispravan put razvoja. Tretirani kao upoznati s lokalnim specifičnostima, bačeni su natrag na Zemlju, dobro pripremljeni, sa zadatkom da se infiltriraju na ključna mjesta i pripreme proces hvatanja. To je poput veze, ali s mogućnošću da vjernom uslugom skratite rok i dobijete obilan obrok za izvršavanje zadatka.

Savjetuju što reći, na koga se osloniti itd. Da biste pojednostavili oduzimanje moći i razvoj kaosa, ostatku Zemljine populacije možete reći o činjenici da imaju vanzemaljske agente, te dati neke lažne znakove za otkrivanje agenasa, poput određenog skupa kromosoma. Kao rezultat toga, nakon nekoliko desetljeća financije, vlade i vojske Zemlje vode ljudi koji su uvjereni da su predstavnici druge rase, čiju invaziju na svoja mjesta čine na sve moguće načine, pristajući bilo kakvih nejednakih sporazuma i blokiranja otpora.

5. Teološko-sadistički

Vanzemaljci stižu i vise sa svojim brodovima u udaljenim orbitama Zemlje, gdje su praktički nedostupni oružju Zemlje. Ne ostvaruju kontakt, možda nam čak i ostaju nevidljivi. Ponekad se, sasvim spontano, donose točkasti udari čiju je logiku nemoguće razumjeti.

Tada će zauzeti i uništiti neki veliki grad. Izbacit će virus koji ukorjenjuje određene biljne ili životinjske vrste, ali ne dodiruje druge. To će spaliti hramove jedne određene religije. Oni će početi metodički gađati avione i brodove na određenom području Zemlje. Uništite sve vremenske satelite. Izgorjet će komad duboke tajge itd.

Ne samo da globalni gospodarski sustav neće moći izdržati takve nepredvidive rizike, budući da je nestabilnost na tržištima već svaki desetak posto svaki dan, a premije osiguranja su naglo skočile, već se i psihološki zemljani lome. Mač koji stalno visi nad glavom Domoklesa, čiji se udarci ne mogu predvidjeti, izaziva masovnu psihozu, pojavu totalitarnih sekti, grupna samoubojstva i pogrome.

Kad vanzemaljci konačno odluče stupiti u kontakt, društvo koje je palo u anarhiju voljno će ih poslušati, sa zadovoljstvom prihvaćajući verziju da su bogovi do njega sišli. Volja za otporom bit će slomljena, čovječanstvo će ispuniti sve, čak i najidioznije zahtjeve. Zemlja će biti osvojena bez mnogo uništenja i žrtava.

izvor
https://fishki.net/3434885-scenarii-inoplanetnogo-zavoevanija-zemli-o-kotoryh-ne-ljubjat-pisaty-fantasty.html

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno