Petak 1 Prosinac 2023

Pretraga

Tajanstvena eksplozija u Sasovu 1991. godine, nastala CIA-inim NLO programom

08 Ožu 2021
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tajanstvena eksplozija u Sasovu 1991. godine, nastala CIA-inim NLO programom


Početkom godine u javnosti su se pojavili prethodno povjerljivi dokumenti američke Središnje obavještajne agencije o proučavanju neidentificiranih letećih objekata. Među izvješćima ima mnogo priča o događajima koji se nisu dogodili samo u Sjedinjenim Državama, već i u drugim zemljama.

  2021 03 08 185611  

Samo jedan od objavljenih dokumenata govori o incidentu koji se dogodio na teritoriju naše zemlje. Govorimo o misterioznoj eksploziji u gradu Sasovo, Ryazan regija u travnju 1991. godine. Iz dokumenta se vidi da su Amerikanci vrlo pažljivo proučavali eksploziju koja se dogodila i klasificirali je kao neobjašnjiv i izuzetno zanimljiv fenomen koji zahtijeva daljnju istragu.
Kakav je interes bio CIA-e u vezi s eksplozijom u dalekoj Rusiji i kakve veze s tim ima tema proučavanja NLO-a? Da bismo odgovorili na ovo pitanje, vratimo se onim danas većinom zaboravljenim događajima, koji s vremenom nisu postali manje tajanstveni i tajanstveni. U noći 12. travnja 1991. stanovnici malog mjesta Sasovo u regiji Ryazan nisu se uspjeli naspavati. U 1-30 čula se sve veća tutnjava, zemlja je zadrhtala i začuo se zaglušujući urlik, tada se sve dogodilo kao u filmovima o početku apokalipse, u mnogim stanovima su izbijeni prozori, srušeni krovovi s kuća, ljudi su pali s kreveta i istrčali na ulicu.

Šahte od kanalizacije iskočili su iz zemlje poput čepova od šampanjca, cijevi za vodu su otkazale i pukle. Nakon što se buka stišala, začula se tiha tutnjava koja se udaljavala od grada. Eksplozija za eksplozijom, ali gdje su neidentificirani objekti? Činjenica je da su nekoliko sati prije eksplozije mnogi stanovnici grada promatrali NLO na nebu iznad grada, na željezničkoj stanici velik broj zaposlenika željeznice i putnika promatrali su veliku kuglu kako se kreće nebom prema mjestu eksplozije, policajci koji su patrolirali ulicama Sasova vidjeli su na nebu iznad željezničke postaje kugle kako zrače plavičastim sjajem.

Užarene lopte primijećene su i u selima u blizini grada, kadeti, ribari, radnici su izvještavali o loptama na nebu. Prema sjećanjima očevidaca, mnogi su prije eksplozije osjećali tjeskobu i strah, kao da nešto ili netko pokušava prisiliti ljude da napuste opasno mjesto. Kućni ljubimci, mačke i psi, također su se ponašali neobično. Na mjestu eksplozije stvorio se divovski lijevak promjera 28 metara na čijem je dnu noću, u trajanju nekoliko dana, primijećen čudan sjaj, pokušali su ga fotografirati, ali se nije pojavio na slikama .

  2021 03 08 185747    

Udarni val osjetio se na udaljenosti od 50 kilometara od Sasova. Iznenađujuće, s tako velikim razaranjima gotovo nitko od mještana nije ozlijeđen.

Unatoč činjenici da je na dnu lijevka bio neobičan sjaj, pozadina zračenja na mjestu eksplozije nije premašila normu. Mnogi koji su se odvažili sići sami istražiti mjesto eksplozije, do dna lijevka, kasnije su se žalili na glavobolju i vrtoglavicu. Širenje kratera bilo je dvjesto metara oko eksplozije, a mnogi komadi zemlje bili su ispravnog oblika.

Mnoge komisije koje su izašle na mjesto iznijele su mnoge verzije, no niti jedna nije mogla objasniti prirodu misteriozne eksplozije, koja je pobudila zanimanje čak i među američkom Središnjom obavještajnom agencijom. Ostaje samo pričekati, možda kada se objave materijali KGB-a o incidentu u Sasovu, koji će rasvijetliti događaje 12. travnja 1991. u malom gradu u regiji Rjazan.

izvor
Источник: https://salik.biz/articles/79814-zagadochnyi-vzryv-v-sasovo-v-1991-godu-popavshii-v-programmu-cru-po-izucheniyu-nlo.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno