Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Što uzrokuje "globalno zagrijavanje" u Sunčevom sustavu?

30 Svi 2020
(Reading time: 4 - 7 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Što uzrokuje "globalno zagrijavanje" u Sunčevom sustavu?

U posljednjih 3-5 godina u tisku se s vremena na vrijeme pojavljuju izvještaji o neobičnom porastu temperature na određenom planetu Sunčevog sustava.

O tome u pravilu pišu publikacije na engleskom jeziku, čiji se materijali ponekad prevode, a ponekad nisu. No bez obzira na pojavu materijala u RuNetu, većina ljudi koji su se s njim upoznali gotovo sljedeći dan zaboravljaju informacije. U međuvremenu, ako na sve to gledate svježim i uopćenim pogledom, tada se u Sunčevom sustavu formira vrlo zanimljiva slika. Za ilustraciju ove izjave, neka zajedno s autorima materijala malo osvježimo svoje sjećanje. Tako.

space.news: Cijeli sunčev sustav zagrijava se! Znanstvenici krive sunce.

Na ovom svijetu ništa nije stabilno, uključujući sunčev sustav. Novi podaci govore da se Sunčev sustav kreće u novu energetsku zonu, koja zagrijava planete i mijenja njihova magnetska polja.

Postoji razlog da se vjeruje da Zemlja nije jedini planet u Sunčevom sustavu u kojem se događaju klimatske promjene, što znači da emisije CO2 nisu glavna sila odgovorna za podizanje globalne temperature. Rast tamnih mrlja na Plutonu, izvještaji o aurori na Saturnu, pomicanje polova na Uranu i promjene u intenzitetu Neptunovog svjetla sugeriraju da se u Sunčevom sustavu događa nešto vrlo neobično.

Uzmimo za primjer Pluton. Pluton je smješten na ledenoj periferiji Sunčevog sustava pored divovskog oblaka astronomskih tijela poznate kao Oort Cloud. Iako je Pluton u najhladnijim dijelovima Sunčevog sustava, planet se zagrijava! Konkretno, posljednjih godina atmosferski tlak Plutona porastao je za 300 posto, što je više nego na bilo kojoj drugoj planeti u Sunčevom sustavu. I još paradoksalno, atmosfera Plutona postaje sve gušća, iako se sada Pluton udaljava od Sunca. Zbog toga znanstvenici sumnjaju da je Pluton na prednjem rubu visokoenergetskog područja galaksije, u koji je uključen i Sunčev sustav.

solarsystem.nasa.gov: Atmosferu Jupitera zagrijava solarni vjetar.

Nova promatranja pomoću teleskopa na Zemlji pokazuju da aurore na polovima Jupitera zagrijavaju atmosferu planeta na veću dubinu nego što se prije mislilo. Infracrvena slika dobivena tijekom niza promatranja u siječnju, veljači i svibnju 2017. jasno pokazuje vruće točke u blizini stupova na kojima se nalaze Jupiterove aure.

  1568192414 fa41532d 1dba 4c4e aa4e 6790922f1d17               

Znanstvenici su svoja otkrića temeljili na promatranjima iz teleskopa Subaru, postavljenog na vrhu planine Mauna Kea na Havajima, koju kontrolira Japanska nacionalna astronomska opservatorija. Toplinske slike Jupiterove stratosfere zabilježene su hlađenom srednje infracrvenom kamerom i spektografom (COMICS) na teleskopu, snimajući područja s visokim ili niskim temperaturama.

eos.org: Što je uzrokovalo naglo zagrijavanje atmosfere Urana?

Unatoč činjenici da je pažljivo praćenje pokazalo da se gornja atmosfera Urana kontinuirano hladi u posljednjih 20 godina, mjerenja koja su Henrik Melin i njegovi kolege sa Sveučilišta u Leicesteru od 2014. godine obavili, otkrili su obrnuti pomak prema grijanju. Melin sumnja da bi ogromna oluja nedavno otkrivena na Uranu mogla proizvesti dovoljno topline da preokrene 20-godišnji trend hlađenja u gornjoj atmosferi planete. Osim toga, budući da se oluje stalno javljaju na Jupiteru i Saturnu, atmosferske smetnje također mogu pridonijeti višim temperaturama na ovim planetima.

  1568192361 1beb0bad 719d 4fe2 b6bc 88d5dd499b7a

svemir.com: Crveni planet se zagrijava: na Marsu je došao kraj ledenog doba.

Skupina znanstvenika koji zastupaju jugoistočni istraživački institut u Boulderu otkrila je da je nedavno, prema geološkim standardima na Marsu, ledeno doba završilo. Od tada do danas temperatura na planeti se postepeno povećava. Da bi pronašli dokaze o nastanku i nestanku ledenog doba, znanstvenici su proučavali radarske slike polarnih ledenih kaputa Marsa napravljene od svemirske letjelice Mars Reconnaissance Orbiter.

Istraživači su se usredotočili na ogromne slojeve leda na sjevernom polu Marsa, jer su slojevi leda na južnoj ledenoj kapi Marsa mnogo manje obima. Istraživači su u sjevernoj marsovskoj ledenoj kape pronašli brojne znakove ledenog doba i međuglacijalnog razdoblja. Na primjer, ledeno doba i međuglavna razdoblja mogu dovesti do nakupljanja relativno tankih i debelih slojeva leda, na marsovskim polovima. To su istraživači pronašli u podacima.

Osim toga, kako se led lomi, u ledu se mogu formirati spiralna korita i druga karakteristična obilježja, a znanstvenici su otkrili da se kretanja tih spiralnih korita mogu ponekad naglo povećati duž padine, u suprotnom smjeru ili se u potpunosti sakriju, što ukazuje na nakupljanje leda i, prema tome, o promjenama klime.

  1568192429 9ed14923 1120 489a a416 d5ef35cd3b5d      

Sve gore navedeno možemo dodati naš prijevod Live Science materijala o naglom ubrzanju taljenja Saturnovih prstenova i zagrijavanju njegovog satelitskog Titana.

  1568192354 6d4045dd e59b 42a4 9797 a9c1ba675ade      

Pa što vidimo? Vidimo da određeno „globalno zagrijavanje“ nije zaobišlo nijedan od planeta Sunčevog sustava - osim, očito, Merkura i Venere, gdje je temperatura takva da nitko neće primijetiti plus / minus nekoliko stupnjeva. Iako se vjerojatno zagrijala i na Veneri, jer su se tamo, poput Zemlje i Marsa, vulkani naglo pojačali.

Kad prosvijetljeni astronomi započnu istraživati ​​ovaj problem, uvijek dolaze do velikog „objašnjenja“: u jednom slučaju „solarno zračenje“, u drugom „promjena u orbiti“, u trećem, neka vrsta oluje u atmosferi, a u četvrtom, porast solarne aktivnosti, u petom - ulaz u neki novi sektor Galaksije.

Posljednje objašnjenje izgleda posebno smiješno. Kako pišu isti oni astronomi, Zemlja se sada nalazi u takozvanom Lokalnom mjehuriću - području kozmosa zasićenom materijom, gdje je nekada bilo mnogo eksplozija supernove.

1568192449 5107f8a6 ec35 48d3 9f83 7a2e43f20c73   

Međutim, prema jamstvima svih istih astronoma, Sunce je ušlo u ovaj mjehur prije 5-10 milijuna godina, stoga nije jasno: zašto se Sunčev sustav nije zagrijao ove milijune godina, već je počeo tek sada? Štoviše, "tek sada" je to u doslovnom smislu, to jest u posljednjih 10-15 godina. I što je iznenađujuće, prvi koji su se ugrijali bili su neki od najudaljenijih planeta. Kako objasniti to ako se ne primijeti oštra promjena sunčeve aktivnosti?

Zapravo se sve može objasniti i to na 33 načina. Na primjer, možemo reći da je Sunce ušlo u neki dio kozmosa, koji je posebno zasićen energijom, u neku vrstu energije koja dolazi iz središta Galaksije. Može se reći i da na ovom mjestu prostora postoji neka vrsta deformacije prostora-vremena, u kojoj se opaža "globalno zagrijavanje" i potpuni prekid veze uzroka i posljedica. Možda biste također pomislili da neki zli izvanzemaljci sjede na kupoli Ravne Zemlje i upravljaju pozadinskim osvjetljenjem.

Stoga ima puno objašnjenja. Ali, prema jednostavnom metodološkom principu poznatom kao Occamova oštrica, najjednostavnije je objašnjenje uvijek pravo objašnjenje. A što je najjednostavnije objašnjenje situacije? To je točno: najjednostavnije objašnjenje situacije je pojava u solarnom sustavu novog izvora grijanja.

Kao u sobi u koju je donesen drugi električni grijač: možete misliti na puno razloga povećanja temperature u sobi. Primjerice, isporuke u kotlovnicu posebno visokokvalitetnog plina ili naporan rad glavnog inženjer termoelektrane, koji je otvorio sve ventile u najvećoj mjeri. Ali grijač je uključen, vidite - ovo je najjednostavnije i najlogičnije objašnjenje.

Štoviše, najviše iznenađuje da prosvijetljeni astronomi izbjegavaju verzije dodatnog izvora zračenja poput kuge, oni to uopće ne uzimaju u obzir, iako bilo koji pošteni istražitelj prilikom proučavanja slučaja uzima u obzir sve verzije, čak i najluđe, koje on svaku za drugom opovrgava. No znanstvenici iz nekog razloga sve započinju s ludim verzijama, na kojima se zaustavljaju.

To je vrlo čudno i još jednom pojačava univerzalno uvjerenje teoretičara zavjere da u sunčevom sustavu ili u blizini Sunčevog sustava stvarno postoji nekakav masivan i snažno zračeći objekt koji se može usporediti sa snagom zračenja sa suncem. Ali o kakvom se objektu radi i zašto nije vidljiv izravnim pogledom pokazat će samo daljnji razvoj događaja jer sve tajne prije ili kasnije postanu očite.izvor
https://vizitnlo.ru/nlo-neobyavlenyj-vizit/chto-vyzyvaet-globalnoe-poteplenie-v-solnechnoj-sisteme/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno