Petak 21 Siječanj 2022

Pretraga

Znanstvenici: sjeverni magnetski pol mijenja se neviđenom brzinom prijeteći katastrofom

27 Pro 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Znanstvenici: sjeverni magnetski pol mijenja se neviđenom brzinom prijeteći katastrofom

Zamislite na trenutak: uživate u ugodnom vikendu usred ljeta. Iznenada se zrak smrzava te i da tlo počinje drhtati pod nogama. Iznenađeni ste kad vidite kako životinje trče u užasu. Ubrzo se diže jak vjetar koji pomiče sve na svom putu. Sjene počinju tamniti i dužiti se, a vi vidite da sunce doslovno pada na horizont, kao u nekom znanstvenom fantastičnom filmu .


A onda potres prestaje i započinje grobna tišina, razbijena samo plačom uplašenih ljudi. U nekoliko sekundi sunce se pomjerilo na nebu, a ljetna vrućina iznenada je ustupila mjesto zimskoj hladnoći zbog koje je čak i snijeg letio kroz zrak.

Naravno, ovo je izmišljeni scenarij, ali neki znanstvenici vjeruju da se to može dogoditi doslovno u bilo kojem trenutku u našem životu. A razlog za to bit će promjena na polovima Zemlje, što će se dogoditi ranije nego što očekujemo. Prema novim satelitskim podacima, magnetski sjeverni pol Zemlje pomiče se neviđenom brzinom i povećava se kako se kreće prema Sibiru .

Magnetski Sjeverni pol prelazi na Rusiju
Prosječna osoba ima zabludu o magnetskim polovima planete , koju najčešće predstavlja s dvije točke (sjevernom i južnom), kao na trenažnom globusu, odnosno brka ih s geografskim polovima. U stvarnosti su magnetski stupovi prilično mobilni. A ako se jug tijekom posljednjih stotinu godina praktički nije pomaknuo, onda sjever stalno "luta" sjevernom Kanadom.

      zmp1      

Najnoviji svjetski magnetski model (WMM - program koji prati promjene u magnetima pola našeg planeta) pokazuje da se u 21. stoljeću kretanje sjevernog magnetskog pola znatno povećalo - do 65 km godišnje. I počeo se seliti iz Kanade u Rusiju - u Sibir. Usput, od svog otkrića 1831. godine, magnetski sjeverni pol prešao je ukupno oko 2.250 kilometara. Ali bio je to spor pokret, koji nije utjecao na gotovo ništa. U posljednja dva desetljeća sve se drastično promijenilo.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ako se ovo nastavi, piše liječnik britanske geološke službe MailOnline Chiaran Beggan, tada se na sjevernoj hemisferi može pojaviti nekoliko lokalnih magnetskih stupova, što će dovesti do katastrofalnih kvarova u zrakoplovnim i navigacijskim sustavima, uključujući GPS i druge slične programe.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Novi model WMM također pokazuje da zemljino magnetsko polje općenito slabi, što je preteča pomaka pola. Usput, magnetsko polje štiti našu Zemlju od sunčevog i kozmičkog zračenja.

Hoće li se promjena polova dogoditi u skoroj budućnosti, nitko od znanstvenika ne može točno reći, ali s tim u vezi vrijedi podsjetiti na predviđanja američkog proroka Edgara Caycea , koji je istaknuo da će se takva globalna katastrofa sigurno dogoditi uskoro.


izvor
https://esoreiter.ru/index.php?id=1219/17-12-2019-083623.html&dat=news&list=12.2019

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno