Utorak 14 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepoznato o Nikola Tesla

26 Pro 2018
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

2018 12 26 112811

 

         

VELIKA TRAGEDIJA GENIJA O KOJOJ MALO KO ZNA – EVO KO JE IZDAO TESLU I ZBOG KOGA JE DOŽIVjEO SLOM ŽIVACA…

Naftni tajkun Džon D. Rokfeler je reagirao na rastuću popularnosti električnog osvjetljenja, koje je počelo da zamjenjuje petrolejsko osvjetljenje.

Nikola Tesla je sa George Westinghouse radio na projektu izmjenične struje, a njihovi radovi su daleko nadmašili projekat razvoja istosmjerne struje na kojima su radili Thomas Alva Edisoni njegova kompanija General Electric.

Poslije dobijanja ugovora o sistemu osvjetljenja na svjetskoj izložbi u Chicago 1893. godine, Teslin sistem je brzo usvojen kao standard za elektroprivredu, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim širom svjeta. Naftni tajkun John D. Rockefeller je reagovao na rastuću popularnost električnog osvjetljenja, koje je počelo da zamjenjuje petrolejsko osvjetljenje, i počeo da podržava automobilsku kompaniju Henrija Forda.

Fordova poduzeča u Detroitu bi omogućila da se motor sa unutarnjim sagorjevanjem usvoji kao osnovno sredstvo transporta. Rokfeler je dao podršku Fordu, jer se bojao da će Tesla pronaći način za proizvodnju jeftinih električnih vozila, što bi ograničilo industriju fosilnih goriva.

Počevši od izgradnje hidrocentrale na Nijagari 1894, Tesla i Westinghouse su omogućili povećanje upotrebe električne energije. Sa 38 godina starosti, Tesla je bio tek na početku najplodnijeg djela svoje znanstvene karijere.

U svojim legendarnim javnim prezentacijama, izneo je mnoge nove teorije, a u to vrijeme mnogi od vodećih finansijera su se gurali da ulažu u Tesline projekte. Na kraju je najvažniji tadašnji američki bankar John Pierpont Morgan, postao Teslin ekskluzivni sponzor u periodu kada je on najviše aktivno eksperimentisao, koristeći samu zemlju umesto žica za provođenje električne struje.

Tesla je prvo u Kolorado Springsu, a zatim na Long Island u Njujorku radio na načinima za stvaranje električne energije iz ionosfere, zemljine vanjske atmosfere, i njenog bežičnog prijenosa. Priča se da se tada Morgan okrenuo protiv Teslinog rada, kada je shvatio veličinu njegovih revolucionarnih posledica.

Poznato je da se ovaj finansijer, koji je bio posrednik interesa bankarske porodice Rothschild u Evropi i Americi, požalio da su Tesline tehnološke inovacije problematične jer nije bilo jasno kako će se obavljati kupovina i prodaja električne energije.

Morgan je lako mogao vidjeti da glavni Teslin motiv nije bio zarada novca.

Umjesto toga, on je želio da oslobodi čovječanstvo novim oblicima tehnologije, da bi oslobodio ljude iz mraka, napornog rada, i raznih oblika ugnjetavanja.

Ali ni Morgan ni klasa koju je predstavljao nisu delili Tesline ideje koji bi učinili život lakšim i boljim, i koje sljede  prevladavajuče obrasce prirode, a ne idu protiv njih.

Tesla je doživjeo nervni slom poslije 1904. godine, kada ga je Morgan izdao. Poznati Teslin toranj i laboratorija naLong Island su naknadno uništeni a Morgan je čak Tesli postavio mnoge prepreke u pokušajima da dobije podršku od drugih finansijera.

Naredne četiri decenije Teslinog života su ostale obavijene velom misterije. Neki vjeruju da se Tesla u potpunosti oporavio i tajno vratio svom radu sa novom grupom tajnih saradnika.

Neki vjeruju da njegovi tajni izumi uključuju uređaje za teleportaciju i komunikaciju sa drugim oblicima života u svemiru.

Šta god bilo, kada je Tesla umro bez prebijene pare u Njujorku 1943. godine, ispostavilo se da je FBI intervenirao i pokupila njegove projekte i prototipove.

Postoji dobar razlog da se vjeruje da američka vojska i danas nastavlja da koristi Tesline izume i teorije, ali na načine koji direktno ruše Teslinu filozofiju, osobe koja je, možda, bila najnadareniji i najprosvjetljeniji pronalazač koje je čovječanstvo ikada imalo.

Jedan od najboljih primjera takve zloupotrebe je HAARP proogram na Aljasci.

Umjesto da on sledi Teslin cilj da čovječanstvu obezbjedi slobodnu električnu energiju iz ionosfere, HAARP je postao sredstvo za unapređenje cilja koji su američke oružane snage opisale kao “dominaciju punog spektra.”

Među sistemima elektromagnetnog rata koji su razvijeni uz pomoć HAARP tehnologije, vrlo verovatno su i uređaji za kontrolu vremena i ciljanog stvaranja zemljotresa.

Gledajući unazad, sada je jasno da je čovječanstvo početkom 1900-tih bilo primorano da krene u vrlo pogrešnom smjeru kada se krenulo u stvaranje sistema za, prenos i korišćenje energije.

Dok su njegovi rani radovi usvojeni kao osnova za sistem globalne elektrifikacije, Tesline najnaprednije teorije i pronalasci su skriveni da bi ostavili otvoren put za dalji razvoj manje sofisticiranih, ali više profitabilnih sredstava.

preneseno sa
www.web-tribune.com


;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno