Četvrtak 2 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ZNANSTVENA FANTASTIKA

24 Lip 2013
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
  znanstvena_fantastika 


Čitatelji znanstvene fantastike su kreativniji i bolje rasuđuju
Čak i onima koji ne čitaju znanstvenu fantastiku preporučuje se da to počnu raditi jer je to način na koji je lakše postati osoba otvorenog uma.
.
Znanstvenici sa sveučilišta u Torontu proveli su istraživanje koje je pokazalo da osobe koje su pročitale makar kratku priču znanstvene fantastike pokazuju veću kreativnost i bolje rasuđivanje te se bolje nose s poremećajima i neizvjesnosti.

Kako piše Daily Mail, čak i onima koji ne čitaju znanstvenu fantastiku preporučuje se da to počnu raditi jer je to način na koji je lakše postati osoba otvorenog uma.

Studija je otkrila da ljude koji su pročitali makar kratku priču imaju manje potrebe sa 'kognitivnim završetkom' i bolje se nose s poremećajima i neizvjesnosti. Također pokazuju manje kruto razmišljanje i veću kreativnost. U psihologiji termin 'kongitivni završetak' opisuje ljudsku potrebu za eliminiranjem dvosmislenosti i dolaženjem do definitivnih zaključaka.

Čitanje znanstvene fantastike potiče ljudi da budu pronicljiviji prema ostalima i njihovim perspektivama. Ono ih potiče da imaju otvoren um, zaključili su istraživači.
.
Autor: Dr. K.
.
preneseno sa
.
http://www.dnevno.hr/magazin/lifestyle/89432-citatelji-znanstvene-fantastike-su-kreativniji-i-bolje-rasuduju.html
.
Kako piše, Daily Mail, čak i onima, koji ne čitaju, znanstvenu
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno