Nedjelja 12 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HRVATSKI SF

30 Svi 2013
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

star_gate001

Snima se prva hrvatska SF serija.

Filmski entuzijasti i studenti predvođeni scenaristom i redateljem Ratimirom Rakuljićem snimaju prvu hrvatsku SF seriju “Jugoistočno od razuma” u kojoj se u ulozi samoga sebe pojavljuje i Krešimir Mišak, voditelj HTV-ove emisije “Na rubu znanosti”.“Jugoistočno od razuma” je znanstvenofantastična avantura u čijemu je središtu zbivanja srednjoškolka Andrea koju majka ostavlja na čuvanju kod polubrata i njegove trudne djevojke, te nestaje bez traga. Andreu odmalena prate noćne more, a u zadnje vrijeme postaju sve intenzivnije. Čak pomišlja da su snovi zapravo davno potisnuta sjećanja, pa kreće u potragu za majkom vjerujući da ona sigurno zna nešto više. Dok glavna junakinja traži majku, jedna tajanstvena ličnost, potpomognuta svojim plaćenicima, traži nju. Andrea shvaća da je ona jedna posebna djevojka, nada čitavih civilizacija, a da su njezina majka i odavno odsutni otac samo figure smještene na suprotstavljene strane... Vizualni efekti U prvom hrvatskom SF-u glavne uloge igraju Doris Teur, mlada glumica i pjevačica, Ivica Gunjača, gledateljima poznat iz serija “Dolina sunca”, “Bitange i princeze”, “Sve će biti dobro”, “Ponos Ratkajevih”... Dinka Vuković, Sreten Mokrović, poznat po svojim ulogama u serijama “Mamutica”, “Loza”, “Dobre namjere”... Mladena Gavran, glumica u Teatru Gavran.U ostalim ulogama pojavljuju se Asim Ugljen, Luka Juričić, Alan Katić, Nina Pili i Pero Popović. Za vizualne efekte zaslužan je sam redatelj, montažerka je Monika Drahotuski, a direktor fotografije je Filip Starešinić, oboje studenti Akademije dramske umjetnosti. Originalnu glazbu skladao je Vinko Borčić, dok je za dizajn zvuka zaslužan Andrej Smoljan. Cijeli projekt nastao je pod okriljem neprofitne Filmske udruge “Nulta gravitacija”.

 

autor

ANA TERZIĆ

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Potraga za sponzorima:

Producentsko-glumačka ekipa realizirala je prvu epizodu bez ikakve financijske pomoći i kompenzacija, vođena isključivo ljubavlju prema filmu, a svi vizualni efekti nastali su na dva prijenosna računala u jednoj dnevnoj sobi. Tvorci prvog hrvatskog SF-a u potrazi su za sponzorima koji su im voljni pomoći kako bi snimili nove epizode projekta „Jugoistočno od razuma“. Uz to im je želja da prva domaća znanstvenofantastična serija postane i prvi hrvatski webshow.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

.

preneseno sa

.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Reflektor/tabid/92/articleType/ArticleView/articleId/211553/Default.aspx.

 

 

 

 

 

.

Jugoistočno, od razuma,” je znanstvenofantastična, avantura, u čijemu

.

  

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno