Srijeda 15 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Business

Pa Pa dolar Pa Pa USA

03 Kol 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
novacKINU KRIZA NE BRINE:ZADRŽAVAMO POVJERENJE U EURO

BJEŽIMO OD DOLARA

 

 

 

KINEZI su danas poručili kako, unatoč sve dubljoj krizi, i dalje imaju povjerenja u euro, te da i dalje europsko financijsko tržište vide kao jednu od svojih "najprimarnijih investicijskih destinacija".

"Kina smatra kako je prosperitetna i stabilna Europa važna za svjetsku stabilnost i razvoj. Podržavamo i proaktivne mjere koje su usvojile EU i MMF kako bi osigurali stabilnost i rast u Europi", kazao je ministar vanjskih poslova Yang Jiechi. Kina je i prije podupirala napore za spašavanje europskih ekonomija opterećenih dugom, jer je ipak riječ o ključnim kupcima kineskih izvoznih roba, te je kupovala obveznice u eurima kako bi pomogla okončanju krize.

Bijeg od dolara


Yangova javna podrška euru došla je samo jedan dan nakon što je Obama potpisao zakon o povišenju limita zaduživanja i tako nakratko primirio strahove na svjetskom financijskom tržištu. Međutim, kineska državna novinska agencija Xinhua, koja se smatra glasilom vlade, upozorila je da napori uloženi da se povisi taj limit nisu bili dovoljni da se "deaktivira tempirana bomba američkog bankrota".

Iako je guverner kineske centralne banke poslao nešto umjereniju poruku i pozdravio postizanje dogovora, ipak je jasno istaknuo kako će Kina u budućnost više diverzificirati svoje zalihe i udjele u stranim obveznicama, što znači odmak od dolara.

Kina posjeduje najveću svjetsku rezervu u stranim valutama, procijenjenu na otprilike 3.2 bilijuna dolara krajem lipnja, a ujedno posjeduje i najveći udio u izdanim američkim obveznicama. Nakon financijske krize nastale 2008. godine, China Investment Corp se više okrenuo europskim obveznicama, iako je teško pronaći egzaktne brojke o njihovoj rezervi u eurima. Pretpostavlja se da se većina toga odnosi na njemačke i francuske obveznice, piše Associated Press.

 

Autor

A.K.

Preuzeto sa

www.index.hr

paranormalno, vanzemaljci, nlo, ufo, hrvatska

 

Kina, posjeduje, najveću, svjetsku, rezervu

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno