Subota 8 Kolovoz 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Business

ALI ZAŠTO, DA LI JE ZBOG NIBIRUA ILI ....

02 Kol 2011
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 MIR 

ugledni britanski medij niže hvalospjeve na račun lijepe naše

BBC poziva: Od 2013. kupujte kuće u Hrvatskoj

Na naslovnici vijesti britanskog BBC-ja, jednog od najrelevantnijih svjetskih medija, objavljen je tekst u kojemu se turiste i potencijalne ulagače poziva da od 2013. investiraju u kupnju nekretnina na priobalju Lijepe naše, koje će, poručuju s Otoka, od godine ulaska Hrvatske u EU biti “zrelo za berbu”.

 

- Za dvije godine Hrvatska će, nakon Slovenije, postati druga država iz bivše Jugoslavije koja će se pridružiti Europskoj uniji, kao 28. članica.

 

NO, RH se već sada okrenula licu budućnosti. Otkad su ratne 1990-e završile, Hrvatska je postala vodeća turistička destinacija za zapadnjačke turiste. Kilometri prelijepe obale Jadranskog mora te šume i jezera u unutrašnjosti privukli su putnike i kupce “drugog doma” iz cijelog svijeta - niže BBC hvalospjeve na račun Hrvatske i njezine obale, koja je, podsjeća, duga 1778 kilometara, ima više od tisuću otoka i preko 300 sunčanih dana godišnje.

- Zagreb ima bogatu kulturu i bogat noćni život, no glavna turistička atrakcija i centar zbivanja je na obali. Posjetitelji doslovno hrle na šljunčane plaže istarskog poluotoka, prelijepe otoke na plavozelenom moru, na otmjene zabave na otoku Hvaru, u Split i Dubrovnik kako bi upoznali njihovu povijest, kulturu i ljepotu - navodi se u udarnom tekstu BBC-jeva news-portala, pri čemu se ne propušta spomenuti gastronomske specijalitete i ljepotu arhitekture.

Uz opis blagodati hrvatske obale, BBC nudi i praktične savjete potencijalnim kupcima zemljišta i kuća, poput cjenika prema kojemu za dvokrevetni apartman u priobalju treba izdvojiti oko 250 tisuća eura, za vilu s bazenom u unutrašnjosti Istre do 350 tisuća eura, a za zemljište blizu mora pola milijuna.

U tekstu se upozorava i na poslovične birokratske prepreke s papirologijom, te probleme s neriješenim imovinsko-pravnim problemima na parcelama gdje kod kupnje katkad “treba tražiti vlasnike iseljenike koji desetljećima žive u Australiji ili Americi”.

Stoga se zainteresiranima za “kupnju hrvatskog” sugerira da u nabavu nekretnina povedu odvjetnika koji će temeljito pročešljati sve dokumente vezane uz kupoprodaju.

Da je hrvatska obala itekako atraktivna ulagačima, potvrđuje predsjednik udruge posrednika pri prodaji nekretnina Dubrovačko-neretvanske županije Frano Bezić koji kaže kako BBC nije slučajno istaknuo baš 2013. kao godinu “razdjelnicu”.

- Britanci su ispravno prepoznali probleme našeg zakonodavstva koje otežava kupnju nekretnina strancima, što se i vidi po izostanku inozemnih ulaganja te svojevrsnom “bijegu” individualnih kupaca. Od 2013. godine unificirat će se većina propisa, što će inozemnim državljanima omogućiti lakši pristup tržištu nekretnina - smatra Frano Bezić, koji predviđa da će ulaskom Hrvatske u EU pasti cijene nekretnina na Jadranu.

- Tada nam neminovno predstoji uvođenje poreza na imovinu koje su sve hrvatske vlade dosad izbjegavale zbog očuvanja socijalnog mira. Prema nekom crnom scenariju, novi bi namet mogao prisiliti čak 80 posto vlasnika nekretnina da po nižim cijenama prodaju kuće i zemljišta strancima - prognozira Bezić.

 

Autor

Gabrijela Bjelić

preuzeto sa

www.slobodnadalmacija.hr

 

 

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Ohrabrenje

U BBC-jevu tekstu ističu kako se Hrvatska, za razliku od Crne Gore, još uvijek uspješno bori protiv “preizgradnje” i betoniranja prirode na obali kako bi zadržala kvalitetu koja “privlači svačije oči”. Kao prednost navode se blizina atraktivnih odredišta unutrašnjosti BiH te Crne Gore, kao i pogodnosti u prijevozu kopnom, morem i zrako

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

stranci, kupuju, hrvatske, nekretnine, tržište, nekretnina

 

 

Britanci, su ispravno, prepoznali, probleme, našeg zakonodavstva

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno