Utorak 7 Prosinac 2021

Pretraga

Što je Kabala?

07 Sij 2010
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
kabala Izvorna Kabala bila je zamagljena zabunama, legendama, mitovima i nerazumijevanjem, jer je tisućama godina uspješno skrivana… sve do danas.

Iako njezini korijeni sežu u davninu, u vrijeme starog Babilona, znanost o Kabali ostala je ljudskom rodu praktično skrivena još od svog nastanka prije više od četiri tisuće godina.

Upravo je ta skrovitost održavala vijekovno zanimanje za Kabalu. Poznati znanstvenici i filozofi iz mnogih zemalja, poput Newtona, Leibniza, i Pica della Mirandola, istraživali su i pokušavali razumjeti znanost Kabale. Međutim, i dan danas tek nekolicina uistinu zna što Kabala uistinu jest.

Znanost Kabale ne govori o našem svijetu, pa stoga njezina suština izmiče ljudskom razumijevanju. Nemoguće je shvatiti nevidljivo, neosjetno, i ono što nije iskušano. Četiri tisuće godina ljudskom su rodu nuđene mnoge različite stvari pod nazivom “Kabale”: čarolije, uroci, čak i čuda – sve osim same znanosti o Kabali. Više od četiri tisuće godina, razumijevanje Kabale bilo je zagađeno nerazumijevanjem i pogrešnim tumačenjima. Stoga, najvažnije je da se znanost o Kabali jasno izloži. Kabalist Yehuda Ashlag definira je u svojem članku Bit mudrosti Kabale na sljedeći način: imageOva je mudrost, ni više ni manje, slijed izvora (korijena), koji se spuštaju uslijed uzroka i posljedica prema fiksnim, određenim pravilima, spajajući se u jedinstveni, uzvišeni cilj koji se opisuje kao „otkrivenje Njegove Božanstvenosti Njegovim stvorenjima na ovom svijetu.“

Znanstvene definicije mogu biti složene i nespretne. Pokušajmo ispitati o čemu se ovdje govori.

Postoji viša sila ili Stvoritelj, i upravljačke se sile spuštaju od te više sile u naš svijet. Ne znamo koliko je takvih upravljačkih sila, no to i nije važno. Postojimo u ovom svijetu, stvoreni od neke više sile koju nazivamo „Stvoriteljem“. Poznate su nam različite sile u našem svijetu, poput gravitacije, elektromagnetizma i snage misli. Međutim, postoje sile višeg reda koje djeluju ostajući nam skrivene.

Najvišu, sveobuhvatnu silu nazivamo „Stvoriteljem“. Stvoritelj je zbir svih svjetskih sila i najviši stupanj u nizu upravljačkih sila.

Znanost o Kabali ne proučava naš svijet i ljude u njemu kao što to rade tradicionalne znanosti. Kabala izučava sve što postoji iznad Machsom (pregrada koja dijeli ovaj svijet i više svjetove).

Kabalist Yehuda Ashlag kaže da „ova mudrost nije ni više ni manje no slijed izvora (korijena), koji se spuštaju uslijed uzroka i posljedica prema fiksnim, određenim pravilima…“ Nema ničega osim sila koje se spuštaju odozgo u skladu sa preciznim zakonima. Štoviše, ovi su zakoni, kao što Ashlag piše, čvrsti, apsolutni i sveprisutni. Konačno, svi su oni usmjereni na način da pojedinac može razotkriti najvišu upravljačku silu prirode dok postoji u našem svijetu.

Sve dok osoba u potpunosti ne razotkrije ovu silu, sve dok ne upozna sve svjetove kojima se mora uspeti pokoravajući se istim zakonima kao i silazeće sile; i sve dok pojedinac ne dostigne svijet Beskonačnosti, takva osoba neće napustiti ovaj svijet. Što znači „neće napustiti“? Takva će se osoba neprestano ponovo rađati u našem svijetu, razvijajući se iz života u život dok ne postigne stanje u kojem se javlja želja za dostizanjem više sile.

http://www.kabbalah.info
O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno