Petak 12 Travanj 2024

Pretraga

S 'one strane': Pet vizija pakla da se zamislite

23 Lis 2015
(Reading time: 3 - 6 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

pakao

 

Sveci i "produhovljeni" vidovnjaci kroz povijest imali su brojne prikaze pakla, odnosno mjesta gdje će svi griješni završiti. Otkrijte deset najstrašnijih vizija.

Pakao je mjesto koje većina zamišlja kao poprilično zastrašujuće, bili religiozni ili ne. Vatra na sve strane, jame ispunjene sumporom i dim posvuda - oličenje su prikaza kazne za sve zle duše. Ipak, čini se kako ta standardna vizija prikazuje tek dio toga, a ovih nekoliko vizija prikaz su onog što su mistici kroz povijest vidjeli kao pakao.


1. Petrova Apokalipsa
Krajem 2. stoljeća, antički svijet su preplavile razne verzije svetih knjiga. Obično su se fokusirale na prikaze raznih stvari koje će se dogoditi nakon što dođe vrijeme kraja svijeta, a naknadno ih je crkva odbacila kao autentične te ih se odrekla. Jedna od takvih knjiga je Petrova Apokalipsa koja je sadržavala zastrašujuću viziju pakla.
U njoj grješnici vise obješeni na vlastite jezike iznad gorućih jezera sumpora. Bogohuljitelji imaju oči probodene zapaljenim željeznim štapovima, a oblaci puni crva koji jedu ljudsko meso nadlijeću cijeli pakao. Najgore je pak rezervirano za manjine - homoseksualci se redaju na litici s koje ih bacaju demoni, a žene koje su pobacile duše njihove nerođene djece peku po cijelom tijelu i očima.

 

pakao1

 

 

 

 

2. Liječnica koja je vidjela pakao
Dr. Tatjana Anisimova Bjelous ukrajinska je liječnica koja je preminula na operacijskom stolu u 65-oj godini života. Iako je proglašena klinički mrtvom, ona se probudila u mrtvačnici, a nakon "oživljavanja" zainteresirala je svjetsku javnost svojim doživljajima. Navodno je u iskustvu privremene smrti vidjela raj, pakao i čistilište.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledajte video:

U jednom od krugova pakla, u kojem se stalno čuju jecaju, urlici i krici, ugledala je poznate oči. To je bila njezina baka s očeve strane. Iako je redovno išla u crkvu, voljela je ogovarati i proklinjati ljude.
- Imala je užarenu štipaljku koja joj je vukla jezik. Vatra bi je preko jezika i dušnika spalila cijelu. Pretvorila bi se u prah i opet sve u krug - zatečena je bila Tatjana koja ni danas ne može suspregnuti emocije kad se toga sjeti. Najviše su je pogodile sudbine ravnodušnih ljudi. Onih koji za života nisu činili zlo, ali ni dobro. Nije mislila da će i oni završiti u paklu. Vidjela je i demone koji vrhovnom đavlu, koji maskiran sjedi na tronu, donose ljudske duše. Ugledavši jednu takvu prepoznala je političara iz svoje zemlje. Upitala je anđela ''Pa otkud on tu? On je živ.''
- Odgovorio mi je da je taj čovjek sklopio pakt sa sotonom i prodao mu svoju dušu. Nju će zauzeti demon koji će na Zemlji živjeti kroz tog čovjeka - kaže Tatjana. Nakon što je vidjela sve što joj je Bog želio pokazati, anđeo ju je lagano gurnuo i ona se vratila u svoje tijelo.

pakao34. Vizije svete Faustine3. Probudio se s opeklinama
Sveti don Bosco posvetio je svoj život pomaganju mladima, a vjerovao je kako se ljude treba učiti dobrom kroz ljubav i dobra djela, a ne kazne. On je 10. travnja 1868. usnuo strašan san, za kojeg je kasnije vjerovao da je istinska vizija pakla. On se našao na putu niz brdo na kojem su se odjednom našli svi ljudi koje je poznavao. Zazivao ih je, no oni nisu obraćali pažnju na njega - samo bi protrčali pokraj njega. Na kraju puta nalazio se ogroman mračni zdenac. Pogledavši u njega, don Bosco je vidio djecu koju je podučavao u grčevima kao kod bijesnih životinja koji su vlastitim rukama trgali meso sa svojih lica. Kako se spuštao u jamu, vidio je crve kako jedu tijela živih ljudi. Njegov anđeo čuvar se našao kraj njega i objasnio mu da u paklu nema predaha od muka. Vizija završava tako što je don Bosco stavio svoju ruku na zid pakla, za koji su mu rekli da je jedan od njih tisuću, a svaki dijele na tisuće kilometara i udaljeni su od prave vatre pakla.
Don Bosco se iz vizije probudio s opeklinom na ruci, a to su dokumentirali i priznali svećenici u njegovoj crkvi.

Faustina je bila redovnica u 19. stoljeću u Poljskoj koju je Crkva danas priznala kao sveticu. Ona je napravila bezbroj dobrih djela, no poznata je i po svojim vizijama, a u jednoj od njih je navodno posjetila i pakao. Prema njoj, riječ je o ogromnom i mračnom mjestu ispunjenom neopisivim smradom koji guši. Demoni tamo hodaju na prstima oko grješnika koje postavljaju na sprave za mučenje - kidaju im kosti, lome prste, režu jezike, vade oči. Svaka duša dobiva spravu za mučenje baš po svojoj mjeri, a sam Bog pali duše zlobnika. Većinu duša u paklu čine nevjernici, dok oni koji su vjerovali a griješili imaju svoje mjesto u čistilištu.

 

 

 


5.Brian Melvin radio je kao građevinar, a za sebe kaže kako je živio dosta grješno - bio je grub prema drugim ljudima, pio je puno, drogirao se... Na gradilištu je jednog dana popio kontaminiranu vodu te nakon toga obolio od kolere. U roku od 72 sata bio je u kritičnom stanju zbog dehidracije, a proglasili su ga mrtvim.

 

Pogledajte video:

Prvo što je primijetio je bilo to da savršeno vidi, a na sebi nema naočale zbog velike dioptrije. Potom je vidio svoje tijelo kako leži na krevetu. Prošao je kroz strop i završio u velikoj crnoj praznini te je čuo glas koji mu objašnjava razne stvari kojih se danas ne može sjetiti, no većinom se radilo o odgovorima na filozofska pitanja poput "koji je smisao života?", "zašto postoji zlo na svijetu"...
Potom je vidio Isusa na prijestolju koji je izvadio ključeve i otvorio mu jedna vrata nakon što mu je rekao da nije za raj jer će u njega unijeti grijeh. Našao se u tunelu koji se vrtio poput tornada, strašno je smrdjelo i čuo je životinjske krikove. Osjećao je vrućinu te mu se činilo kao da pada s neba. Našao se među ljudima od kojih su neki izgledali kao mrtvi, a za neke je znao da su još živi. Oni su ga pozdravljali, no izgledali su čudno - oči su im izgledale kao zmijske.
Počeli su se pretvarati u najružnija stvorenja koje je ikada vidio i hvatali su ga za ruke, noge. Govorili su jezikom koje nije isprva razumio. Rečeno mu je da prati stvorenje po cesti, a potom je vidio velik broj kocki u kojima su bili ljudi. U njima su ponovno proživljavali događaje iz svog života, ali u obliku noćne more...

 

izvor: http://www.24sata.hr/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno