Nedjelja 12 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Znanstveni radovi

PODRIJEKLO ČOVJEČANSTVA

06 Pro 2013
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

   

porijeklo_ovjeka                          

SENZACIJA
Nađen genetski materijal star 400.000 godina: krije li tajnu postanka i evolucije čovječanstva?
Znanstvenici su objavili kako su došli do otkrića koje će omogućiti nove uvide u podrijetlo čovječanstva kao i tijek evolucije. U znanstvenom časopisu Nature objavljeno je kako su uspjeli izvući DNA iz kostiju pronađenih u Španolskoj, a za koje se vjeruje da su stare oko 400.000 godina, prenosi Jutarnji list.

To je najstariji ljudski DNA ikada otkriven. Prije njega pronađen je jedan za kojeg su istraživanja pokazala da bi mogao biti star oko 100.000 godina.
Imala je smeđe oči, kosu i kožu. Živjela je prije 50.000 godina u SibiruAssociated Press piše kako je najnovije otkriće iznenadilo znastvenike jer su očekivali da će pronađeni materijal biti vezan uz neandertalce. No, umjesto toga utvrdili su da se prije može povezati s takozvanim denisovancima.

O njima se malo zna, ali se vjeruje da su se kretali Istočnom Europom i Azijom. Ova rana ljudska vrsta otkrivena je 2010. godine kada je rekonstruirana genetska struktura kosti djevojčice.

Tu su kost, zajedno s dva zuba, 2008. godine u špilji Denisova u planinama Altaj u južnom Sibiru otkrili ruski znanstvenici Mihail Šunkov i Anatolij Derevianko.

“Nepodudarnosti između genetskih i antomskih dokaza natjerali su znanstvenike da promisle i preispitaju dosadašnje shvaćanje tijeka evolucije posljednjih nekoliko stotina tisuća godina", piše The New York Times o ovom važnom otkriću

(JL)
preneseno sa
http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/229550/Default.aspxAssociated Press, piše kako, je najnovije, otkriće iznenadilo, znastvenike     

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno