Ponedjeljak 13 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Znanstveni radovi

MALO LEDENO DOBA

06 Ožu 2013
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 LED2

I nema veze s ljudskim faktorom.Znanstvenici tvrde da nam slijedi klimatski obrat
Ruski znanstvenici tvrde da nas u 2014. godini čeka 'malo ledeno doba'. Naime, oni odbacuju tezu o globalnom zatopljenju nazivajući je marketinškim trikom.
Globalno zatopljenje na Zemlji počelo je drugom polovicom 18. stoljeća, tvrde znanstvenici, i to početkom industrijske revolucije. Razlog tomu je što je čovječanstvo povećalo emisiju CO2, koja uzrokuje efekt staklenika.
No, ruski znanstvenik Vladimir Baškin ne slaže se s tom teorijom. Tvrdi da klimatske promjene imaju ciklički karakter i da nemaju veze s ljudskim djelovanjem.

Ulazimo u novo ledeno doba

Baškin zajedno s kolegom Raufom Galiulinom, iz Instituta za temeljne probleme biologije Ruske akademije znanosti, pokušava dokazati da je zatopljenje posljedica izlaska našeg planeta iz "manjeg ledenog doba", te smatraju da ćemo prema geološkim razmjerima ući u novo ledeno doba.
Manje ledeno doba nastaje s razdobljem trajanja od 500 godina. Prethodno se dogodilo sredinom prošlog tisućljeća, kad se u Engleskoj rijeka Temza zaledila, Nizozemci su se klizali, dok su neki Rusi bili zbunjeni gledajući stabla koja se smrzavaju.

Razdoblja zahlađenja i zagrijavanja događaju se u razmaku od 30 do 40 godina

Naprimjer u Rusiji su imali zagrijavanje u tridesetim godinama prošlog stoljeća, zatim je došlo do zahlađenja, da bi zagrijavanje ponovno bilo u sedamdesetima i tako dalje, piše Russian Radio.

Početak novog ciklusa zahlađenja povezan je s promjenama solarne aktivnosti. Intenzitet zračenja Sunca opada, što utječe na klimu.

Ne radi se tu o znanosti nego o politici

"Emisija ugljičnog dioksida je normalan prirodni proces i nije rezultat ljudskog djelovanja', rekao je Baškin.

"Globalno zatopljenje, o kojem toliko govore na Zapadu, nije znanstveni problem, to je marketinški trik. Ne radi se tu o znanosti nego o politici", tvrdi Vladimir Baškin.

M.I.Š./Russian Radio
06.03.2013.


preneseno sa
http://danas.net.hr/znanost/u-2014-stize-nam-malo-ledeno-doba-klimatske-promjene-zahladjenje

Razdoblja, zahlađenja ,i zagrijavanja, događaju, se u razmaku
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno