Nedjelja 12 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Znanstveni radovi

TELEPORTACIJA

12 Svi 2012
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
teleportacija


Kinezi oborili vlastiti rekordTeleportirali fotone na gotovo 100 km

Teleportacija, iako se doima da je stvar znanstvene fantastike, nije novost u znanosti. Prije dvije godine kineski su fizičari uspjeli oboriti rekord u kvantnoj teleportaciji teleportiravši fotone na udaljenost od 16 kilometara. Sada su oborili vlastiti rekord.

Fizičari sa Sveučilišta u Šangaju uspjeli su teleportirati fotone na udaljenost od stotinu kilometara, odnosno, da budemo precizniji, kako piše Technology Review, nije prebačen sam objekt, već informacije koje ga opisuju. "One tada mogu biti primijenjene na sličan objekt na drugoj lokaciji, čime on zapravo preuzima njegov 'identitet'.

Kinezi su se koristili laserom od 1,3 watta i "finom optikom", piše popsci.com, kako bi odaslali fotone i primili ih na konačnoj lokaciji.

S obzirom na to da kvantna teleportacija znači da se objekt (foton, odnosno informacije koje ga opisuju) prebacuje s jednog mjesta na drugo bez da putuje kroz prostor između dva mjesta, informaciju se ne može presresti ni prisluškivati. Ta tehnologija omogućava kvantnu kriptografiju, odnosno, prebacivanje podataka u potpunoj tajnosti.

Preuzeto sa

http://danas.net.hr

 

S obzirom, na to da, kvantna, teleportacija, znači da

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno