Srijeda 20 Siječanj 2021

Pretraga

Znanstveni radovi

ODAVNO POZNATO

17 Stu 2011
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
europa_mjesec


Voda ispod leda,Ima li života na Jupiterovom mjesecu Europi?

Podaci NASA-ine svemirske letjelice uvjerili su znanstvenike kako se ispod ledene površine Jupiterova mjeseca Europa nalazi voda. Analiza mjesečeve površine sugerira kako duboko ispod ledenog omotača postoji toplija vode.

Objavljeni rezultati, prenosi BBC, predviđaju kako samo tri kilometra ispod ledene kore postoje malena jezera.

Proučavajući magnetne sile i izgled površine mjeseca znanstvenici već dugo vremena sumnjaju kako se oko 10 do 30 kilometara ispod ledene površine nalazi ogromni ocean dubine oko 160 kilometara.

 

Voditeljica istraživačkog projekta, Britney Schmidt, kaže kako je Europa zanimljiva znanstvenicima jer je upravo ona mjesto u Sunčevu sustavu za koje se sumnja da na njoj život već postoji.

 

Agencija Vlm|Danas.hr

 

Preuzezo sa

http://danas.net.hr

 

 

 

 

znanstvenicima, jer je, upravo, ona mjesto, u Sunčevu sustavu

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno