Petak 12 Travanj 2024

Pretraga

Povijesni radovi

STVARNOST A NE MIT

15 Ruj 2012
(Reading time: 1 minute)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
NOEVA_ARKA

Biblijski potopi zaista su postojali

U svetim spisima različitih religija spominju se epski potopi koji su često smatrani mitovima, no danas se čvrsto zna da su takvi potopi zaista i postojali, no tisućama godinama ranije no što to kazuju religijski spisi.

Bili katolici ili ne, najvjerojatnije znate priču o velikom potopu i Noinoj arci u koju je Noa smjestio svoju obitelj i brojne životinjske vrste kako bi se razmnožavale i nastavile nastanjivati Zemlju očišćenu od grijeha.

Religioznima činjenica, nereligioznima mitovi, no takvi su se potopi zaista događali. Prije desetak tisuća godina, pri završetku posljednjeg ledenog doba događalo se upravo ono čime nas se i danas plaši – otapnjem legenjaka. Otapanje ledenjaka uzrokovalo je diljem Sjeverne Amerike potope u razmjerima kakvi su opisivani u Bibliji. Bile su to munjevite poplave vrlo nalik na razorne tsunamije kakvima svjedočimo danas.

Poplavljana područja prikazana su na ovoj mapi:

  biblijski_potop


preuzeto sa

http://www.dnevno.hr

 

 

 

 

Bili katolici, ili ne, najvjerojatnije, znate priču, o velikom potopu

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno