Ponedjeljak 13 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ZDRPI I BRIŠI

09 Kol 2011
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

     lopovlukl

  KAKO ZAOBIĆI SANKCIJE
Vojska hakera muze korejsku gotovinu
Kako doći do novca kad ste 60 godina u ratu, a zemlja vam je pod sankcijama Ujedinjenih naroda? Uz pomoć hakera i nestrpljivih igrača, naravno
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il pronašao je, čini se, nov način na koji doći do gotovine - poslao je malu vojsku mladih hakera u pohod na siteove s online igrama ne bi li pronašli točke na kojima se može doći do pravog novca, tvrde južnokorejske vlasti, a prenosi New York Times.

 

Usprkos jadnom stanju ekonomije te zemlje, vjeruje se da Sjeverna Koreja obučava velik broj računalnih programera i hakera.

Južnokorejska policija objavila je da je uhitila četiri svoja građanina i jednog Korejca-Kineza, a sumnja se da su organizirali hakerski vod, sastavljen od 30 mladih stručnjaka za računalne igre.
Operirajući iz sjeverne Kine, vod je stvarao softver za provaljivanje u poslužitelje koji podržavaju u Južnoj Koreji popularne igre, kao što su Lineage i Dungeon and Fighter.
Provala je omogućila spajanje na igru desetina računala kojima ne upravljaju ljudi, koja bi igrala non-stop. Bodove koje bi tako skupili u igri zamijenili bi za gotovinu na siteovima na kojima stvarni igrači traže poboljšanja za svoje online osobnosti i avatare.
Prodavali su i softver za igre.

Iako ilegalne, takve su operacije česta pojava u Južnoj Koreji i Kini. Južnokorejska policija tvrdi da su organizatori u manje od dvije godine na taj način pribavili šest milijuna dolara, a 55 posto dali su hakerima, koji su dio proslijedili agentima u glavni grad Sjeverne Koreje, Pyongyang. Svaki je trebao poslati barem 500 dolara mjesečno. Što su učinili s ostatkom, nije poznato.

Hakeri su redom diplomci elitnih sjevernokorejskih sveučilišta, a u pohod su poslani iz korejskog računalnog centra u Pyongyangu i tvrtke Korea Neungnado General Trading.

Ta tvrtka, navode policijski izvori, odgovara tajnovitoj agenciji sjevernokorejske komunističke partije pod nazivom Odjel 39, čija je zadaća prikupljanje keša krijumčarenjem droge, krivotvorenjem, prodajom oružja i drugim ilegalnim djelatnostima.

Južnokorejski i američki dužnosnici vjeruju da su na taj način dosad prikupljene milijarde dolara te da Sjeverna Koreja koristi taj novac za razvoj svog nuklearnog programa, kao i šverc satova Rolex i druge luksuzne robe.

Južna Koreja je 2009. optužila svoje sjeverne susjede za širenje zlonamjernog softvera koji je paralizirao siteove državnih ustanova, agencija i financijskih institucija. Ove godine okrivila ju je za napad koji je onesposobio mrežu jedne južnokorejske banke.

Sjeverna Koreja zanijekala je odgovornost, a službeni je Seul optužila da izmišlja zavjere.

 

Autor
M.V.
Preuzeto sa
www.tportal.hr

 

Sjeverna, Koreja, zanijekala, je, odgovornost

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno