Petak 10 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Čovjek koji cijelu elitu drži na nišanu

19 Velj 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
      0177007_48   

Gil Vincente je čovjek koji se ne boji ni samog Boga, a svojom je kontroverznom umjetnošću šokirao cijeli svijet. Na nišanu drži vodeće svjetske političare, predsjednike, pa i samog papu Benedikta XVI.

George Bush, Ariel Šaron, Kofi Annan, Mahmud Ahmadinedžad, kraljica Elizabeta, papa Benedikt XVI., samo su neke od njegovih žrtava u vidu ''boljeg sutra''.

 

Brazilski je umjetnik ovih dana na sudu javnosti, a njegova izložba na Sao Paolo Art Biennialu predmet žestokih rasprava. Naime, brazilske vlasti bune se protiv njegove umjetnosti jer smatraju da su mu djela jako nasilna.

 

      regina-elisabetta-ii 

Gil Vincente je na navedene optužbe vrlo bijesan, i tvrdi da je njegov obračun s krivcima za smrt milijuna ljudi i više nego pošten!

   da je zločin zabranjen. Krađa javnog novca nije zločin? Ne veliča li televizija svaki dan zločin? Zar su samo ova moja djela glorifikacija zločina'', rekao je na otvaranju izložbe Gil.

  

Smatra da njegova djela pod nazivom Neprijatelji svi imaju pravo vidjeti jer je riječ o umjetničkoj slobodi.

Crteži su nastali 2005. i 2006. godine, a svi koji su se našli ispred njegova nišana, tvrdi, to su i više nego zaslužili, te su krivi za smrt milijuna nevinih ljudi. Vincente misli kako je ubiti njih najjednostavnije rješenje za dobrobit i pravdu čovječanstva.

 

Gil, Vincete, umjetnost, elita, zločin

Izvor: Danas.hr

                     

O autoru
Author: Toni BlaževićEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno