Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Leteči automobil

05 Velj 2016
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 terrafugia 656x365 leteči auto

 

 

Američke vlasti odobrile su prvo testiranje letećeg automobila, bit će to hibrid Terrafugia TF-X

Startup Terrafugia prve leteće automobile najavljuje za 12 godina

Otkad je Henry Ford 1940. najavio da “stiže kombinacija zrakoplova i automobila”, na tom se polju nije dogodilo ništa bitno. Doduše, na ovogodišnjem tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu kineska kompanija Ehang predstavila je prvi dron za prijevoz ljudi, ali to je ipak druga industrija.

Pravom rješenju letećeg automobila trenutno je izgleda najbliži američki startup Terrafugia s modelom Terrafugia TF-X, koji je od američke Federalne uprave za zrakoplovstvo nedavno dobio odobrenje za prvo testiranje.

Kako je za portal PSFK objasnio direktor Terrafugie Carl Dietrich, za prekid stagnacije u razvoju letećih automobila i njihovo približavanje tržištu, najzaslužniji su upravo dronovi, točnije tehnološke i regulatorne promjene koje su donijeli. “Osobni prijevoz ulazi u ogromne promjene”, tvrdi Dietrich, “od problema zagušenja u cijelom svijetu, preko dronova do novih zakona”.
Testirat će umanjene modele hibrida

Na temelju odobrenja američke Federalne uprave za zrakoplovstvo, Terrafugia će moći tesetirati umanjene modele svoga hibridnog četverosjeda. Planiraju testirati mogućnosti lebdenja na deset puta umanjenom modelu TF-X kako bi skupili podatke o njegovim letačkim svojstvima. Te će podatke koristiti u dizajnu prototipa, a za serijsku proizvodnju će, kažu, biti spremni za osam do 12 godina.

Cilj im je napraviti leteći automobil koji prevozi četiri osobe, ide 800 kilometara na jednom punjenju, može vertikalno slijetati i uzlijetati i letjeti samostalno.Startup Terrafugia proizvodi i Transition, mali avion koji se u nekoliko trenutaka sklopi i postaje normalni automobil. Automobil za koji trebate i pilotsku dozvolu.


preneseno sa
http://www.telegram.hr/biznis-tech/americke-vlasti-odobrile-su-prvo-testiranje-leteceg-automobila-bit-ce-to-hibrid-terrafugia-tf-x/

 

 

 


kompanija Ehang, predstavila, je prvi, dron za prijevoz, ljudi, ali to je, ipak druga industrija.

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno