Srijeda 15 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ugledajte se na Sinjane

09 Velj 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
sinj001


Britanski Salford gradi u Sinju mljekaru vrijednu sedam milijuna eura
Bez obzira na ime, koje će mljekara nositi, ona bi trebala u ovoj godini oživjeti govedarsko – mljekarsku proizvodnju u cijeloj Dalmaciji i Lici. Njezin kapacitet je 100.000 litara mlijeka dnevno. U početku će se prerađivati 50.000 litara mlijeka dnevno, a posao će u novim pogonima pronaći 50 radnika
Poslovna suradnja između Mils Mljekare Split d.d. i nvoosnovane tvrtke Mils Mljekara Sinj d.o.o. je raskinut. Mljekara Mils Sinj obvezala se promijeniti naziv tvrtke, te se obvezala prestati koristiti naziv Mils na bilo koji drugi način. Priopćeno je to iz odvjetničkog ureda Meri Juričko iz Splita, punomoćnika Mils Mljekare Split d.d.

Zbog toga će britanski mljekarski div Salford u sinjskoj poduzetničkoj zoni Kukuzovac najsuvremeniju mljekaru vrijednu sedam milijuna eura graditi pod nekim drugim imenom.
Bez obzira na ime, koje će mljekara nositi, ona bi trebala u ovoj godini oživjeti govedarsko – mljekarsku proizvodnju u cijeloj Dalmaciji i Lici. Njezin kapacitet je 100.000 litara mlijeka dnevno. U početku će se prerađivati 50.000 litara mlijeka dnevno, a posao će u novim pogonima pronaći 50 radnika.

Salford je u Kukuzovcu prije par godina kupio 12.000 metara četvornih zemljišta. Mljekara se trebala započeti graditi prije pola godine, no zbog administrativnih zapreka kod ishođenja potrebnih dozvola, projekt kasni.

»Završili smo projektiranje pogona, dobili smo potvrdu glavnoga projekta, te smo uputili poziv građevinskim tvrtkama za podnošenje ponuda za gradnju mljekare. Započinjemo razgovore s građevinskim tvrtkama, nakon čega planiramo izabrati izvođača radova«, kaže direktor sinjske tvornice, Vladimir Škoro te dodaje: »Želimo dati i podršku rastu fonda krava muzara u zaleđu Splita jer bez toga nema ni budućnosti mljekarstva u regiji«.

Mljekara u Sinju u početku će raditi s polovinom kapaciteta jer ovoga trenutka nema dovoljno sirovine. Na sinjskom područjuj proizvede se do 5.000 litara mlijeka dnevno, a u cijeloj Dalmaciji jedva 40.000 litara.

Salford investira u prehrambenu industriju u regiji kroz tvrtku Danube Foods Group B.V.

Danube Foods je holding kompanija iz Nizozemske čiji je vlasnik New World Value Fund, investicijski fond koji je specijaliziran za investicije u prehrambenu industriju na području centralne i istočne Europe. Fond je samo kroz tvrtku Danube Foods već investirao u regiju oko 170 milijuna eura u industriju za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, mineralne vode i sokova te konditorsku industriju.

Danube Foods je većinski vlasnik tri mljekare iz BiH- Mljekara Banja Luka, Mlijekoprodukt Kozarska Dubica, Mljekara Sarajevo, te tri najveće mljekara iz Srbije - Imlek -Beograd, Novosadska mljekara i Subotička mljekara.

Ukupna proizvodnja svih mljekara iz grupe Danube Foods iznosi 420 milijuna litara mlijeka.

Ukupan prihod svih tvrtki iz grupe Danube Foods iznosi 340 milijuna eura.

autor
IRENA DRAGIČEVIĆ
preuzeto sa
http://www.vjesnik.hr

Ukupna, proizvodnja, svih mljekara, iz grupe, Danube Foods
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno