Petak 10 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

NASA DOKAZALA

15 Lis 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
nasa_dokazala_preobrazenjeNASA dokazala misteriju Preobraženja

Satelitska mjerenja aktivnosti Sunca potvrdila su točnost srpskog narodnog kalendara i izreku da se na Preobraženje mjenjaju gora i voda, tvrdi ekspert za telekomunikacije i istraživač Beogradske škole meteorologije Milan Stevančević.

Podaci sa svemirskih sondi pokazuju i da se datumi naših najvećih vjerskih praznika poklapaju sa godišnjim Sunčevim elektromagnetnim ciklusima koji dovode do najvećih meteoroloških promena u Zemljinoj atmosferi", rekao je Stevančević.

 

Međutim, ostaje tajna, kaže Stevančević, kako su naši preci znali za te procese na Suncu kad se oni mogu registrovati samo najnovijim instrumentima pomoću satelita.

"Rezultati najnovijih istraživanja padavina pokazuju da kiša zaista suštinski menja kemijski sastav u nedjelji oko Preobraženja. Naime, analize pokazuju da se u kapima kiše od Đurđevdana do Preobraženja nalaze teški kemijski elementi koji dolaze sa naše zvijezde kao mlaz elementarnih čestica - Sunčev vjetar. Posle Preobraženja koncentracija tih elemenata naglo se smanjuje i kiša od blago kisele, sa pH vrednošću od 5 do 6, postaje neutralna", pojašnjava on

 

Srpski kalendar bio je u zvaničnoj upotrebi sve do 19. vjeka. Sunce je kod Srba imalo sva odličja čoveka: rađalo se, imalo djetinjstvo, mladost, zrelost i umiralo je. Novo mlado Sunce, Božić, rađa se 22. decembra, a 1. januara postaje djete, Mali Božić. Punoletstvo dostiže oko Đurđevdana, i živi do 22. decembra, kada umire.

 

Stevančević ističe da ostaje misterija kako su naši stari znali da se na Preobraženje "mjenja voda" kada je to utvrđeno tek prošle godine preciznim kemijskim merenjima.

 

Prema njegovim rečima, NASA tehnologija sad daje naučnu podlogu i guslarskim stihovima u kojima je "Đurđev danak - hajdučki sastanak", jer baš u to vrijeme redovni elektromagnetni ciklusi na Suncu izazivaju zagrejavanje sjeverne Zemljine hemisfere na kojoj se nalazi Srbija.

 

Meteorološki sateliti dokazuju da su "gorski carevi" bez svemirske tehnologije posle Mitrovdana nekako znali da Sunce smanjuje aktivnost na sjevernoj hemisferi i mudro se povlačili kod jataka na zimovanje.

 

"Narodni srpski kalendar na neki način poznaje termine promjena elektromagnetizma Sunca, a takva preciznost ne može biti slučajna, jer zahtjeva mnogo znanja iz kosmičke meteorologije. Time se ponovo postavlja pitanje neke izgubljene civilizacije", zaključuje Stevančević.

 

Preuzeto sa

http://www.vesti-online.com

 

Narodni, srpski, kalendar, na neki način, poznaje

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno