Subota 4 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

NOVI PLANET NA KOJEM JE MOGUČ ŽIVOT

13 Ruj 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
NOVI_PLANETUgodnih 30 do 50°C

Otkriven novi planet na kojem je moguć život!

 

Europski astronomi u ponedjeljak su objavili kako su pronašli planet na kojem je moguć život. Planet su nazvali HD 85512, a nalazi se u zoni tzv. Goldilocks planeta (prema priči o Zlatokosoj i tri medvjeda), što znači da nije ni prevruć ni prehladan za prisustvo vode, koja je neophodna za život kakav postoji na Zemlji.

Planet HD 85512b ima 3,6 puta veću masu od Zemljine. Kruži oko svoje zvijezde na četvrtini udaljenosti na kojoj Zemlja orbitira oko Sunca, a godina na njemu traje 58 dana. Stjenovit je i masivan, a znanstvenici pretpostavljaju kako temperatura na njemu iznosi od 30 do 50 Celzijevih stupnjeva, piše New York Times.

 

Ovi uvjeti čine planet HD 85512b nastanjivim. "Posebno ako postoji nešto nalik na našu atmosferu i ako postoje oblaci kao zaštita", kratko je sažela što je još potrebno za život na novootkrivenom planetu Lisa Kaltenegger iz Centra za astrofiziku Harvard-Smithsonian u Heidelbergu u Njemačkoj.

Astronomi su ipak upozorili kako će biti potrebne godine promatranja i istraživanja prije nego što će se sa sigurnošću moći tvrditi da je na ovom planetu moguć život kao na Zemlji.

 

 

Preuzeto sa

 

http://danas.net.hr

 

 

 

 

Ovi uvjeti, čine planet HD 85512b, nastanjivim, "Posebno, ako postoji

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno