Nedjelja 12 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KAVA

04 Ruj 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
kava
  Nema toga čovjeka na planetu koji kad se digne u jutro,prvo popije kavu.Kako dobro osvježi probudi.

 

Da li je to baš tako jer za kavu se kaže da je i diuretik,ako je diuretik onda mala vajde od jutarnje kave i brzog buđenja,doduše kava djeluje nekih 20-tak minuta a tada izbaciva tekučinu iz tjela i svako malo moraš na ono mjestu dje te niko ne može zamjeniti.

Ipak je sve to,ako je vjerovati znanstvenicima,sve u našoj glavi,jer pijuči velike količine kave možete oboliti od nekih bolestiju koje prate savremenog čovjeka a to se meni desilo.

Zato sam se okrenija domačim receptima,koji dobro zamjenjuju kavu a nema nuspojava.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sljedi članak koji je preuzet sa magazin.hr

Jeste li spremni?Otkrivena prava istina o kavi
Iako je mnogima od nas nezamislivo započeti dan bez jutarnje kave koja nas razbuđuje i održava budnima tijekom cijelog dana, činjenice govore drugačije. Omiljeni jutarnji napitak ipak nema baš toliku moć kako smo mi mislili.

U istraživanju provedenom na jednom britanskom sveučilištu otkrivena je prava istina o kavi, a kako stvari stoje, ideja o njenom razbuđivanju samo je u našoj glavi. Ne budi nas kava, već naše uvjerenje da tome služi!
Britanski znanstvenici proučavali su 88 dobrovoljaca u dobi između 18 i 47 godina koji su veliki ljubitelji kave i piju je dvaput dnevno. Jednoj skupini dali su kavu s kofeinom, ali im je rečeno da nema kofeina, dok su drugi dobili bez kofeina, ali im je rečeno da sadrži kofein. Dobiveni rezultati pokazali su da pijenje kave u stvarnosti uopće ne utječe na našu budnost.

Ispitanici koji su pili kavu s kofeinom imali su dobre reakcije, no najveće iznenađenje bilo je kada je otkriveno da bolje reakcije imaju oni koji su pili kavu bez kofeina.

Zaključak cijelog istraživanja objavljenog u časopisu Appetite glasi da je ipak sve u našoj glavi. Pomisao da smo uzeli kofein može proizvesti bolju i veću koncentraciju nego sam kofein, tvrde stručnjaci, i to je činjenica koju ne smijemo zaboraviti.

http://magazin.net.hr

Zaključak, cijelog, istraživanja, objavljenog, u časopisu

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno