Petak 12 Travanj 2024

Pretraga

Oderi budale,poskupjelo gorivo

01 Lip 2018
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

  collage254

       

ZA CIJENU GORIVA U HRVATSKOJ ZAPRAVO JE KRIVA – DRŽAVA: Evo za koliku siću biste kupovali litru benzina da nema trošarina i poreza

Uz to što u Europskoj uniji imamo gotovo najveći PDV, imamo i visoke trošarine koje za litru eurosupera iznose 3,86 lipa pa po tome ispada da litra benzina stoji 3,64 kune. Jer kunu uzme prodavatelj, a država na to obračuna gotovo četiri kune trošarine i pritom još doda PDV.

Dok je cijena barela nafte pala pa je gorivo jeftinije u većini država Europe, njegova cijena u Hrvatskoj i dalje raste. Prema podacima Ministarstva gospodarstva, prosječna cijena benzina od utorka iznosi 10,63 kune, dok je prosječna cijena dizela 10,07 kuna. Rast je to za oko 60 lipa u mjesec dana za litru benzina te za oko 70 lipa za dizel.

No, uz to što u Europskoj uniji imamo gotovo najveći PDV, imamo i visoke trošarine koje za litru eurosupera iznose 3,86 lipa pa po tome ispada da litra benzina stoji 3,64 kune. 24sata pušu kako kunu uzme prodavatelj, a da država na to obračuna gotovo četiri kune trošarine i pritom još doda PDV.

Iz Vlade su još početkom svibnja govorili da prate situaciju s cijenama i da će reagirati ako bude potrebno, no očito po njihovom potrebe nije bilo. Ne čudi to, kada je cijena benzina 2011. skočila iznad 11 kuna država je trošarine smanjila za 15 lipa, a kada je gorivo ponovno pojeftinilo 2013. opet ih je povećala za nemalih 70 lipa.

Od tih trošarina, tridesetak lipa odlazi Hrvatskim željeznicama, malo više od kune Hrvatskim cestama i autocestama, a ostatak u državnu kasicu. U Njemačkoj to primjerice nije slučaj. Naime, njihov utržak od trošarina ide tek za održavanje cesta i autocesta. I pritom nemaju naplate cestarine niti trošarina za automobile prilikom kupnje

preneseno sa
https://net.hr

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Kako reagiraju u svijetu kada poskupi gorivo.

evo kako

Evo kako to rade u Brazilu

a kako ovo objasniti

ili reakcije u Meksiku

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


uz,to,što,za,a

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno