Nedjelja 3 Ožujak 2024

Pretraga

Tajne drevnih piramida

Zavjetni kovčeg: napajanje Velike piramide u Gizi?

31 Kol 2023
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zavjetni kovčeg: napajanje Velike piramide u Gizi?

Ako Velika piramida u Gizi nije korištena kao grobnica faraona starog Egipta... koja je onda bila njena prava svrha? Zavjetni kovčeg: napajanje Velike piramide u Gizi?

Nakon što je projekt pod nazivom "Skeniranje piramida" analizirao drevnu strukturu s najsuvremenijom opremom, istraživači su otkrili toplinske anomalije unutar Velike piramide u Gizi, otkrivajući šokantne detalje o njoj.

Činjenica da unutar Velike piramide postoje toplinske anomalije je misterij. Budući da se vjerovalo da je temperatura unutar piramide uvijek konstantna i jednaka prosječnoj temperaturi Zemlje - 20 stupnjeva Celzijusa (68 stupnjeva Fahrenheita).

Gravitacija je rijeka energije koja teče u Zemlju

pyramidvortex 1

Učinci piramida povezani su s gravitacijom koja gura s neba, objašnjava David Wilcock. "Gravitacija je rijeka energije koja teče u Zemlju... a ta se energija zatim može koristiti za stvaranje oblika lijevka, uzrokujući kovitlanje "tekuće" energije gravitacije i stvaranje vrtložnog toka", nastavio je.

Je li moguće da je Velika piramida u Gizi zapravo bila gigantski energetski stroj? Izgrađen drevnom tehnologijom koja je danas izgubljena? Što ako Velika piramida u Gizi danas nije dovršena?

Što ako piramidi nedostaju "drevne komponente"? Osim vrha piramide, je li moguće da unutra mora biti još nešto što nedostaje?

Iako još uvijek ne znamo točno što je bilo na vrhu Velike piramide u Gizi, poznati Španjolac Miguel Pérez-Sanchez vjeruje da točno zna što je nedostajalo na vrhu piramide.

Perez-Sanchez je predložio da su stari Egipćani postavili sferu na vrh piramide, simbolizirajući Horusovo oko. Kugla je imala promjer od 2,7 metara, što je točna mjera broja e. Kugla, smještena na piramidi, bila je postavljena u znak obožavanja Sunca i Siriusa, najsjajnije zvijezde na nebu, koja je bila povezana s Izidom.

Perez-Sanchez je u svojoj istrazi imao podršku multidisciplinarnog tima, što mu je omogućilo da napravi kompjuteriziranu kopiju Velike piramide kao nikada prije.

Ali što ako, osim sfere unutar piramide, nema dovoljno drugih stvari?

Što ako postoji tajanstvena veza između Velike piramide u Gizi i Zavjetnog kovčega?

zavkov
Iz Knjige Izlaska znamo da je Bog nakon izlaska Izraelaca iz Egipta pozvao Mojsija na vrh svete gore dajući mu dvije kamene ploče na kojima je bilo uklesano deset zapovijedi. U tom je trenutku Bog dao Mojsiju precizne upute kako izgraditi Zavjetni kovčeg, jednu od najtajnovitijih "naprava" u ljudskoj povijesti.

Ne samo da je Kovčeg saveza nosio deset Božjih zapovijedi, nego se govorilo da je prijestolje samog Boga: kamo god je kovčeg Saveza išao, Bog je bio prisutan.

Prema Knjizi izlaska; Dimenzije i karakteristike Zavjetnog kovčega su 2½ lakta duga, 1½ široka i 1½ visoka, što je otprilike 131 x 79 x 79 cm ili 52 x 31 x 31 inča.

Cijeli Kovčeg je bio prekriven zlatom, a oko njega je bila postavljena zlatna kruna. Na njegove četiri noge bila su pričvršćena četiri zlatna prstena, po dva sa svake strane, a kroz te su prstenove bili postavljeni štapovi od drva šitima, obloženi zlatom, za nošenje Kovčega. Nikada ih se nije moglo ukloniti. Na kovčeg je stavljen zlatni poklopac; također se naziva capportet.

Zanimljivo je da mnogi istraživači nagađaju da ako su konstrukcijski detalji Kovčega isti kao što je zabilježeno u prošlosti, tada bi Kovčeg inherentno nalikovao električnom kondenzatoru, s dvije elektrode odvojene izolacijskim pokretačima.
Što je Kovčeg zapravo bio?

Kovčeg, izrađen od drva akacije i prekriven zlatom, vrlo je sličan drugim artefaktima pronađenim u Egiptu; arka je postavljena u suhu "sobu" gdje je prirodno magnetsko polje obično 500 ili 600 volti po vertikalnom metru.

Prema nekoliko teoretičara drevnih vanzemaljaca, to bi omogućilo da se nabije kroz zlatnu krunu koja ga okružuje; što sugerira da je Kovčeg saveza djelovao kao kondenzator.

Teorije o tome što je Kovčeg zapravo bio razlikuju se, ali neki vjeruju da je Kovčeg Saveza zapravo bio generator nepoznate, nekontrolirane i smrtonosne moći.

Bio je to artefakt koji je bilo zabranjeno dirati, a oni koji su ga nosili i dirali morali su nositi zaštitnu odjeću, ostali su morali držati distancu.

Ovi opisi arke nam u suštini govore da se radilo o nečem iznimno moćnom i vrlo opasnom za ljudsko zdravlje.

Teoretičari drevnih astronauta vjeruju da je Zavjetni kovčeg bio generator električne energije ili dio složenijeg sustava za proizvodnju električne energije. Energija koja bi se mogla koristiti kao oružje (Jericho), kao sredstvo telekomunikacije (dijalog između Mojsija i Boga) i razne druge svrhe.

Teoretičari tvrde da dokaz njegove moći leži u čitanju uputa za sastavljanje tabernakula, šatora sastanka u kojem se Kovčeg čuvao i točnih pravila za pristup unutra kako bi se zaštitili ljudski životi.
Uređaj sličan "Kovčegu saveza"

Iako mnogi ljudi toga nisu svjesni, u prikazima bitke kod Kadesha kod Abu Simbela vidimo da je vojska Ramzesa II imala uređaj izuzetno sličan „Kovčegu saveza“ kakvog poznajemo iz Biblije.

snimok 33.png

                                                                         Drevni Egipćani posjedovali su uređaj nalik Kovčegu saveza.

Održano je u šatorskom naselju odakle su se mogle dozvati tajanstvene sile. Uređaj, koji je bio smješten u šatoru sličnom onom koji se spominje u Bibliji, ima dva krilata lešinara gotovo identična klasičnoj arhitekturi Kovčega saveza.

S obzirom na činjenicu da Velika piramida u Gizi NIJE korištena kao grobnica ili skladište kao što neki sugeriraju, pitanje koje proganja arheologe i istraživače je koja je bila prava svrha Velike piramide u Gizi.

Konstrukcija piramide je misterija i nešto van ovoga svijeta. Što je s položajem velike piramide? Prema mjerenjima, Velika piramida je najpreciznije poravnata struktura koja postoji i okrenuta je prema pravom sjeveru s pogreškom od samo 3/60 stupnja.

Položaj sjevernog pola mijenja se tijekom vremena, a piramida je nekoć bila precizno poravnata. Još nevjerojatnije je da se Velika piramida nalazi u središtu Zemljinog masiva. Paralela istoka i zapada, koja presijeca veći dio kopna, i meridijan sjevera i juga, koji presijeca veći dio kopna, sijeku se na dva mjesta na Zemlji: u oceanu i u Velikoj piramidi.
Kao što vidite, Velika piramida u Gizi je nevjerojatna drevna građevina koju je podigla iznimno napredna drevna civilizacija.

To nam govori da je Velika piramida u Gizi bila vrlo važna građevina koja je pomno planirana i izgrađena u dalekoj prošlosti.

Kamen temeljac piramide ima sfernu strukturu koja može izdržati toplinsko širenje i potrese - to su prilično velike riječi za drevnog čovjeka koji je živio prije nekoliko tisuća godina.

Teoretičari drevnih astronauta slažu se da je vrlo vjerojatno, s obzirom na informacije koje imamo o Kovčegu saveza i Velikoj piramidi u Gizi, da je Kovčeg saveza koji se spominje u Bibliji možda djelovao kao neka vrsta stroja.

Sličan uređaj korišten u bitci kod Kadesha mogao se koristiti zajedno s Velikom egipatskom piramidom za stvaranje neke vrste elektrane, a možda je to - koliko god to mnogima čudno zvučalo - bila prava svrha Velike piramide od Gize.

Trebao je djelovati kao gigantska elektrana, sposobna iskoristiti nevjerojatnu energiju i djelovati kao drevni pojačivač, šaljući energiju bezbrojnim "prijemnicima" koje je instalirao drevni čovjek.

 

izvor

https://koroleffsov.ru

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno