Utorak 5 Ožujak 2024

Pretraga

Tajne drevnih piramida

Tajna dvorane zapisa ispod Sfinge?

11 Tra 2019
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Podzemna dvorana zapisa i odaje ispod Sfinge.

Informacije o podzemnoj dvorani zapisa i prostorijama ispod Sfinge.

Ovdje su neke informacije o Atlantidskoj dvorani zapisa duboko u podzemlju, ispod Sfinge, i informacije o tome zašto sve je to nepoznato javnosti od strane onih koji su odgovorni u Egiptu.

Dvorana zapisa, proročanstvo Edgar Cayce. Prema Cayceu i drugima, nešto što se naziva Dvorana Zapisa  pokopano je u komori između Velike piramide i Sfinge. Zvučni i radarski uređaji su to pokazali, ali nije dozvoljeno iskopavanje. Peniel je trebao otvoriti ove zapise i pristupiti letjelicama Atlantide koje su zakopane ispod Sfinge, a koje su korištene za izgradnju Velike piramide, između ostalog, a također se koriste za putovanje kroz veliku mrežu podzemnih tunela i naseljivih područja unutarnje Zemlje. To su onemogućile snage koje su je već pronašle, nemože se otvoriti, jer znaju da bi to potpuno uništilo njihov životni rad o teorijama  građenja piramida.

 

  Great Sphinx Tunnels 2

 Great Sphinx Tunnels1  

Zbog toga, i drugih stvari, knjiga je objavljena , dajući sažete i važne detalje iz Dvorane zapisa. John Peniel je prorokovan od mnogih, uključujući Edgara Caycea, koji je u suštini rekao da bi Jon Peniel (proročanstvo Caycea bilo izgovoreno, a ne pisano) donijelo poruke o "novom poretku ", Otkrilo je dvoranu zapisa koja je ostavljena za informacije i one iz tog reda ”(CLO - Djeca Zakona Jednog kao što je prevedeno) prije apokalipse i povratka Krista. Jon je već napravio mnoga zapanjujuća proročanstva kao što je "Svijet i ljudska rasa brzo propada", "Društveno i fizički", od 911 na sadašnje događaje i dalje. Znanstvenici se slažu da smo u velikim problemima koji se vjerojatno neće moći preokrenuti (iz CNN-a i drugih izvora). Peniel nas podsjeća da ćemo svi jednog dana umrijeti, i svjesno se vraćati jedinstvu s Bogom, Univerzalni Duh, kojeg smo i mi dio i unutar i izvan nas, je samo istinsko spasenje, najvažnija aktivnost koju svatko može učiniti (ili raditi na sebi ili na pomaganju drugima) i spašavanje vječnih duša mora biti naš prioritet, bez obzira na naš put.

2. Tuneli i odaje pod velikim sfingom

(I) U nizu ekspedicija između 1991. i 1993. pod vodstvom Johna Anthonyja Westa i nezavisnog egiptologa, znanstveni istražitelji proveli su geološka i seizmička istraživanja oko velike egipatske sfinge. Glavni geolog bio je dr. Robert Schoch, profesor geologije na Sveučilištu u Bostonu, a glavni seizmolog bio je Thomas Dobecki iz ugledne konzultantske tvrtke Houston, McBride-Ratclif & Associates.

(II) Zaključci tima bili su sljedeći:

A. Geologija, Obrazac erozije na Sfingi ukazuje na to da je isklesana na kraju posljednjeg ledenog doba, kada su obilne kiše pale u istočnoj Sahari - možda prije više od 12.000 godina. To je u kontrastu sa "ortodoksnim" egiptološkim datiranjem Sfinge prije otprilike 4500 godina.

B. Seizmografija. Seizmička istraživanja pokazala su postojanje nekoliko neistraženih tunela i šupljina u stijeni ispod Sfinge, uključujući veliku pravokutnu komoru na dubini od oko 25 stopa ispod prednjih šapa spomenika. "

Zamisao da postoji tajna odaja pokopana negdje ispod Sfinge prvi je put popularizirao poznati vidovnjak Edgar Cayce 1932. godine. Cayce je vjerovao da ova tajna komora sadrži drevnu dvoranu zapisa, koja je između ostalog sadržavala rukopise s detaljima povijesti čovječanstva daleko u prošlost nego što smo trenutno svjesni - možda čak natrag u svijet prije Potopa. Također je predvidio da će dvorana biti otkrivena negdje oko 2000. godine.Posljednjih godina ovo se proročanstvo moglo ostvariti. Znanstvenici koji su koristili niz tehnika, tragajući za i oko Sfinge, otkrili su jedno ili više šupljih područja u obliku kutije odmah ispod Sfinge. Jedna od tih ograđenih prostorija nalazi se ispod šapa Sfinge, baš tamo gdje je Cayce predvidio da će biti pronađena, Bauval objašnjava.

Čini se da je nekropola u Gizi konačno odlučila istodobno isprazniti sve svoje tajne. Jer nedaleko od Velike piramide, u plitkoj enklavi na istoku, nalazi se Velika Sfinga. I ona također može čuvati blago pod svojim trbuhom: "Dvoranu zapisa" civilizacije koja je davno izgubljena u magli vremena. I tamo, s nevjerojatnom sinkronicitetom, od 1993. godine je poznat ulaz u takav svod. Zašto te "odaje" još nisu otvorene? Što bi moglo biti unutar njih? Mogu li egipatske vlasti znati više od toga?

Mnogi istraživači već dugo su tvrdili da se unutar Velike Sfinge i ispod nje nalaze brojne komore. Neki su čak predložili da se mitska dvorana zapisa nalazi odmah ispod ovog tajanstvenog antičkog spomenika. Kažu da je Dvorana zapisa ključ za razumijevanje naše civilizacije i stvarne povijesti čovječanstva. Mitološki, za nju se kaže da je knjižnica pokopana negdje u Egiptu, a mnogi vjeruju da bi se to moglo nalaziti ispod zagonetne Sfinge u Gizi, gledajući visoko i ponosno na piramide na platou Gize.Rečeno je da dvorana zapisa čuva znanje drevnih Egipćana dokumentirano u starim svitcima papirusa i vjeruje se da je odgovor na povijest izgubljenog kontinenta Atlantide, kao i na njen položaj.

Usporedbe radi po važnosti, Egipatska dvorana zapisa je važna jednako kao i Velika knjižnica u Aleksandriji, u kojoj je bilo grčko znanje, ako ne i važnija.


Dok su oni koji vjeruju da dvorana zapisa postoji i da ju je sagradila drevna egipatska civilizacija, postoje i drugi koji misle da je dvorana postojala, ali da je nisu izgradili drevni Egipćani, nego mnogo starija drevna civilizacija koja je postojala prije starog Egipćana.Zanimljivo je da postoji nekoliko iznimno rijetkih i starih slika Sfinge, koje prikazuju brojne ulaze u zagonetni spomenik. Vjeruje se da ovi ulazi vode u prolaze koji na kraju dosežu ogromne komore smještene ispod Sfinge. Te su komore odavno povezane s tajanstvenim podzemnim knjižnicama ispunjenim drevnim tekstovima koji bi mogli sastaviti "nepoznatu povijest" čovječanstva.

U knjizi Poruka Sfinge, Grahama Hancocka i Roberta Bauvala navode da je egipatska vlada zajedno s američkim arheolozima blokirala bilo kakve istrage oko ili ispod Sfinge, sprečavajući bilo koga da pronađe podzemne šupljine i otkrije što se nalazi ispod Sfinge.

Nekoliko fotografija pokazuje da postoji velika mogućnost da postoje osovine i prolazi koji vode prema neistraženim komorama ispod Sfinge.

Zanimljivo je da je Charles Thompson, koji je istraživao Sfingu 1733. godine, spomenuo ulaze i "rupu na vrhu leđa" Sfinge.

Rijetke slike Sfinge pokazuju brojne anomalije koje su "prekrivene" kasnijim restauracijama. Postoje slike Sfinge, koje pokazuju ogromnu pukotinu na vrhu bokova Sfinge, što su mnoge tvrdnje vodile u grobnu komoru. Prema secrethistoy.wikia.com, postoji i dokumentirani dokaz velikog pravokutnog ulaza na vrh kukova na stražnjem dijelu sfinge. Ovaj ulaz je bio veličine 4 metra x 2 metra i spominje se u mnogim putničkim izvješćima o posjetima sfingi. Smatra se da je ova osovina i grobna komora do koje vodi vodi, formirana tijekom faraonskih vremena, da bi se stvorila retrospektivna grobna komora, kojoj je malo ljudi pristupilo.

  sfinga 1        

Međutim, dobro je poznato da u Egiptu postoje mnoga otkrića koja nisu objavljena u javnosti. Postoje i izvještaji o brojnim iskopavanjima koje je egipatska vlada zaustavila zbog "nacionalne sigurnosti", jedan od najboljih primjera je zagonetni labirint koji je 2008. otkrila skupina belgijskih i egipatskih istraživača.

Podzemni hram se sastoji od preko 3000 soba koje su ispunjene nevjerojatnim hijeroglifima i slikama; zagonetni podzemni kompleks nalazi se na manje od 100 kilometara od Kaira na Hawari, nedaleko od piramide Amenemhata III.

Ovo nevjerojatno otkriće držalo se podalje od društva pod misterioznim okolnostima. Rezultati ekspedicije objavljeni su 2008. godine u znanstvenom časopisu NRIAG, a rezultati istraživanja razmijenjeni su na javnom predavanju na Sveučilištu u Ghentu. Sudjelovali su mediji iz Belgije. Međutim, otkriće je brzo potisnuto budući da je glavni tajnik Vrhovnog vijeća za starine (Egipat) stavio prigovor na sve daljnje komunikacije o otkriću zbog sankcija nacionalne sigurnosti Egipta.

To znači da ne bi bilo iznenađujuće da su šupljine, komore i tuneli otkriveni pod Sfingom vlasti "ispravno" rješavale kako bi zadržale ono što je ispod Sfinge, tajna skrivena od društva.

Tajna Sfinge i Edgara Caycea

izvor:https://www.ancient-code.com/the-entrance-to-the-sphinx-rare-image-shows-possible-entrance-into-the-great-sphinx-of-giza/
izvor:https://www.reality-choice.org/114/underground-hall-of-records-and-chambers-below-the-sphinx

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno