Četvrtak 2 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tajna društva

STRAH

06 Kol 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 crkva
Nezapamćena situacija

Hrvatska Crkva nalazi se u izvanrednom stanju

Vatikan je preuzeo kontrolu nad Crkvom u Hrvatskoj, a među mnoge biskupe i svećenike uvukao se strah. Nitko više ništa ne smije poduzimati, komentirati ili izjavljivati o slučaju Dajla, jer će biti kažnjen najstrožim crkvenim kaznama.

Vatikan je preuzeo kontrolu nad Crkvom u Hrvatskoj, a među mnoge biskupe i svećenike uvukao se strah. Nitko više ništa ne smije poduzimati, komentirati ili izjavljivati o slučaju Dajla, jer će biti kažnjen najstrožim crkvenim kaznama.

Porečko-pulskom biskupu mons. Ivanu Milovanu zabranjena je bilo kakva komunikacija i pozvan je na poslušnost, kao i njegovu kancelaru vlč. Ivanu Jakovljeviću, koji je posljednjih dana javnost obavještavao o svim događajima u Istri.

Hrvatska biskupska konferencija u ovome trenutku, praktički, nema više nikakvu autonomiju i ovlasti samostalnog odlučivanja, već je to preuzela Sveta Stolica preko papinskog nuncija mons. Roberta Casarija, koji je svim biskupima odredio maksimalnu suzdržanost i da se ne miješaju u posljednja zbivanja u Istri, sve dok Vatikan ne riješi taj slučaj.

 

Za Vatikan je to i dalje unutarcrkveno pitanje i budući da su istarski svećenici na svom susretu u Pazinu najavili da će zemljište u Dajli vratiti državi, Sveta Stolica sada kreće u inicijativu da se povuku sve žalbe koje su s hrvatske strane uložene u slučaj Dajla, kako bi cijeli slučaj i formalno-pravno ostao samo u crkvenim okvirima, a tako isključivo u vatikanskoj ingerenciji.

To praktički znači da se Vatikan želi staviti iznad hrvatskih zakona i da ne poštuje hrvatski pravni sustav. Stoga je i Stalno vijeće HBK inzistiralo na činjenici da se radi o ''unutarcrkvenom pitanju'', kao što je priopćio i Tiskovni ured Svete Stolice, piše Večernji list.

Katolička crkva u svojoj novijoj povijesti nikada nije bila u ovakvoj situaciji, pa nitko ne može predvidjeti kako će cijeli slučaj završiti. Niži kler u zemlji i katoličkim misijama u svijetu revoltiran je držanjem kardinala Josipa Bozanića i izjavom Stalnoga vijeća HBK te ponašanjem Svete Stolice koja je odlučila cijeli problem riješiti ''batinom'', a ne razgovorom i dijalogom.

Cjelokupna situacija u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj u ovome trenutku mogla bi se nazvati ''izvanrednim stanjem'' i trenutačno prvi čovjek Crkve u Hrvata ne sjedi ni na zagrebačkom Kaptolu, ni u Đakovu, ni u Splitu, nego u apostolskoj nuncijaturi na zagrebačkom Ksaveru.

 

 

Izvor

danas.hr

preuzeto sa

www.net.hr

 

kontrola, hrvatske, crkve, masonerija, masoni

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno