Srijeda 8 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tajna društva

Grupa 69,paranormalno ili samo mašta

30 Ruj 2011
(Reading time: 4 - 7 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
paranormalno


JE LI POSEBNA JEDINICA ZA PARAPSIHOLOŠKO DJELOVANJE PRI GENERALŠTABU VOJSKE JUGOSLAVIJE BILA SAMO POKRIĆE ZA TROŠENJE DIJELA VOJNOG BUDŽETA

Srpska Grupa 69 hvali se rušenjem američkih aviona i ‘zaslugama’ za tegobe Pape, Clintona i Genschera

Američki pokušaji paranormalnog djelovanja posebne vojne jedinice na neprijatelja rezultirali su, ako ničim drugim, knjigom i filmom “Muškarci koji bulje u koze”.

 

Sličnih pokušaja bilo je i u našem neposrednom susjedstvu, točnije, u Srbiji, koja je u vrijeme Slobodana Miloševića bila pogodno tlo za pojavljivanje raznih magova i njihovih parapsiholoških i okultnih sposobnosti. Praznovjerje su u to vrijeme propagirali režimski mediji, kojima su, kao po pravilu, na čelnim pozicijama bili pripadnici JUL-a, stranke Miloševićeve supruge Mirjane Marković.

No, u priči o jačanju praznovjerja tijekom devedestih svakako posebno mjesto zauzima formiranje Grupe 69 pri Generalštabu Vojske Jugoslavije, sa zadatkom obrane od “srpskih nepriajatelja parapsihološkim sredstvima”.

Ova grupa, koliko je znano, nije osnovana nekim posebnim dekretom vojnih vlasti, ali postoje nesumnjivi dokazi i svjedočanstva da je postojala. Grupa 69 je, prema svjedočanstvu jednog od članova, djelovala sve do 12. prosinca 2008. godine, što otvara pitanje kome je trebala takva organizacija i u postmiloševićevskoj Srbiji.

Grupu su sačinjavali, pored aktivnih vojnih lica, takozvani društveno politički djelatnici, astrolozi, proroci, intelektualci, domoljubno osvješteno građanstvo, osvjedočeni borci protiv Novog svjetskog poretka i oni koji su u sebi prepoznali nekakve nesvakidašnje moći. Do danas identiteti većine pripadnika tog veselog društva nisu poznati javnosti.

Teslina otkrića

Objašnjavajući djelovanje ove grupe, njezini propagatori su tvrdili da je svojim dijelovanjem rušila čak i zrakoplove svojih neprijatelja, prije svega SAD-a. Zatim, moglo se čuti da je na daljinu ubijala one koji su činili zlo Srbima.

A najzanimljivija i najbizarnija je tvrdnja ona da su posjedovali takozvano “srpsko ogledalo” koje je funkcioniralo na principu nekih otkrića Nikole Tesle i “kontroliranog prijenosa viska na daljinu“, pa je djelovanjem tog ogledala svojevremeno, tvrdili su u Grupi 69, Billu Clintonu, tadašnjem predsjedniku SAD-a, slomljena noga. Navodno su bili dio Svjetske duhovne mreže koja je upozorila SAD da će rušiti njihove avione a pad letjelica bit će objašnjiv kvarom na elektronskim uređajima.

Ovo upozorenje u Srbiji je objavljeno 1996., u tjedniku „Argument“, kao i u knjizi Spasoja Vlajića, „Parapsihološki rat na Balkanu“. U Grupi 69 tvrde da su prvu uspješnu akciju obaranja zrakoplova imali 13. travnja 1994., kada je sa nosača zrakoplova Saratoga jedan F-16 pao u more prigodom pokušaja uzlijetanja.

Inženjer Vlajić u svojoj inventuri uspješnosti paranormalne Protuzrakoplovne obrane Generalštaba Vojske Jugoslavije navodi još nekoliko primjera.

On vidi povezanost američkog pokretanja pitanja Kosova 1997. sa padom zrakoplova 2. travnja iste godine, kojim je upravljao pilot Craig Button, što se na vježbi iz neobjašnjivih razloga odvojio od grupe pilota i udario u vrh planine u Coloradu.

Spominje se i rušenje američkog zrakoplova 15. listopada 1995., tik pored zračne baze Wright-Patterson, gdje je potpisan Daytonski sporazum. To je Grupa 69 pripisala svojoj aktivnosti i aktivnosti Svjetske duhovne mreže jer je toga istoga dana Robert Farrand, nadglednik distrikta Brčko, u tom gradu poništio izbore.

Zatajili protiv NATO-a

Stoga je Vlajić u tome vidio još jednu opomenu Amerikancima zbog njihova “neprijateljskog odnosa prema Srbima“. Nadalje, 24. studenoga 1995., srušio se američki zrakoplov blizu Virginije. I tu je Grupa 69 našla objašnjenje u činjenici da se to dogodilo za vrijeme izbora u Republici Srpskoj, kada je „SAD pokazao netrpeljivost prema Srbima“.

Primjera ima još, a kad se podvukla crta pokazalo se da je s neba iznad Republike Srpske palo 40 letjelica te da je na prostorima SFRJ, prije bombardiranja NATO-a, izginulo više od 60 američkih vojnih dužnosnika.

Inženjer Vlajić tako podsjeća da su za vrijeme izbijanja jugoslavenske krize tri političara bili izrazito „antisrpski raspoloženi“; Hans-Dietrich Genscher, ministar vanjskih poslova Njemačke, Turgut Özal, turski premijer i papa Ivan Pavao II., dok su među velikim silama antisrpski bile raspoložene Njemačka i SAD.

Po točno utvrđenom redu, kaže Vlajić, njih su iz godine u godinu sustizale jasne opomene.

I godine 1992. dogodila se neočekivana smjena Genschera, zatim 1993. naprasna smrt Özala; 1994. teška ozljeda Pape; 1995. godine teroristički napad u SAD-u, u Oklahomi; 1996. dogodila se nesreća u zračnoj luci Düsseldorf, a sljedeće godine uslijedila je oružana pobuna Teksasu..

Uporabom „srpskog ogledala“ posljedice zbog “antisrpskog dijelovanja“ osjetili su bivši francuski predsjednik François Mitterrand, kojega je zadesila smrt, kao i izraelskog predsjednika vlade Yitzhaka Rabina. Helmutu Kohlu je umro sin, a bivšem šefu češke države Václavu Havelu supruga, dok je najbolje prošao spomenuti Clinton...

Grupa 69 najmanje se hvali “podvizima” za vrijeme NATO-vog bombardiranja. Zato je možda i došlo do inicijative JUL-ovaca, književnice Jare Ribnikar i Prvoslava Markovića, upravnika beogradske bolnice „Laza Lazarević“, da se osnuje Jugoslavenski komitet za koherenciju i nepobjedivost koji bi obučavao tisuču yogi-letača za zaštitu Jugoslavije pozitivnom energijom. Naime, osnivači su tvrdili kako su yogi-letači prethodno pomogli u zaustavljanju građanskog rata u Mozambiku.Autor

Jovo Paripović

preuzeto sa

http://www.slobodnadalmacija.hr

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Plečko: To su budalaštine, pa ni Amerikanci nisu ništa napravili

Najpoznatiji hrvatski alternativac Drago Plečko jedan je od rijetkih, ako ne i jedini Hrvat koji je iz prve ruke svjedočio pokušajima parapsihološkog ratovanja.

- Gostovao sam u Sjedinjenim Američkim Državama na Monroevom institutu kod njihovog čelnog čovjeka Skipa Atwatera. Tamo su za vrijeme Reaganove administracije priljevali milijuni dolara kako bi se što bolje dobio uvid parapsihološkog fenomena u domeni ratovanja. Najbolje što su mogli napraviti jest vizualiziranje nekakvih navodnih kneskih i ruskih radarskih instalacija. S obzirom na uložen novac i količinu napretka, Reagan je ukinuo projekt jer se nije došlo do nikakvih pomaka koji bi dokazali mogućnost iskorištavaja parapsihologije u špijuniranju i ratovanju – kazao je Plečko oštro se obrušivši na Grupu 69.

- Ma to nema veze s pameću, a to govorim iz 35-godišnjeg iskustva. Radi se o čistom balkanskom derivatu za budale. Pa ni Amerikanci nisu uspjeli ništa konkretno napraviti... Znam što govorim jer sam prije rata u bivšoj Jugoslaviji gostovao na čak 33 televizijske emisije na temu paranormalnog, a i imao sam priliku pobliže ispitati takozvane parapsihologe iz Srbije i njihove metode. Do mene je došao i novinski članak iz vremena Domovinskog rata u kojem se mole svi televizijski vračari i vračarice da se jave i ponude svoje „moći“ državi. A sve skupa ih je okupljala bivša misica i glumica Milja Vujanović. Imam informacije kako je upravo ona u vrhovnom štabu srpske vojske izvodila rituale zazivanja parapsihološke pomoći, a da su na njima, pazite, prisustvovali i generali, što je vrlo blesavo za osobu na tom rangu i s takvom količnom vojne moći – oštar je bio Plečko.

„Ako SAD nije mogla napraviti nikakve pomake“ pita se Plečko, „kako su onda Srbi uspjeli srušiti toliko aviona i nauditi tolikom broju ljudi“.

- Paranormalni događaji su realni, ali su vrlo rijetki i ne može ih se kontrolirati, a Grupa 69 samo predstavlja bajku koju je jedna vlast servirala narodu kako bi mu ublažila činjenicu da se nalazi duboko u glibu – zaključio je najpoznatiji hrvatski alternativac.

Vlado Ozretić

Tabak: Čudne ideje koje ne funkcioniraju u stvarnosti

S obzirom na stupanj panike koji je vladao za vrijeme “hladnog rata”, nije se moglo ne obraćati pažnju na sve što je moglo biti primjenjivo u vojne svrhe, pa i korištenje vidovnjaka i ljudi s parapsihološkim moćima. Većina toga pokazala se budalaštinama, no gledajući film „Muškarci koji su buljili u koze“, naročito dokumentarce na DVD-u, čovjek se naježi kada uvidi koliko se zapravo pažnje pridavalo parapsihološkom ratovanju.

No, po mom mišljenju radi se čudnim i mutnim stvarima koje ne funkcioniraju u stvarnosti. Na primjer, jedan od razloga postojanja eventualne Grupe 69 ili slične organizacije može biti i  preusmjeravanje sredstava inače kao namjenjenih njima u neke druge, mnogo prizemnije
stvari – kazao je vojni analitičar Igor Tabak.

Inače, niti njemu, kao ni drugim izvorima upućenim u stanje u našim Oružanim snagama, nije poznat bilo kakav sličan pokušaj pod okriljem HV-a.

V. OZRETIĆ

 

 

No, po mom mišljenju, radi se čudnim, i mutnim stvarima, koje ne funkcioniraju

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno