Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Što je Jurij Gagarin zapravo vidio u svemiru godinama se držalo u tajnosti

28 Ožu 2024
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Što je Jurij Gagarin zapravo vidio u svemiru godinama se držalo u tajnosti

Mnogo je teorija zavjere oko njegovog bijega. Ali što je od ovoga istina?

Dana 12. travnja 1961. Jurij Gagarin izveo je prvi let u svemir u povijesti čovječanstva. Trajao je točno 108 minuta.

scale 1200

                                                     foto: Wday/Shutterstock/Fotodom.ru 

Što nam govore službeni podaci? Transkript Gagarinovih pregovora sa Zemljom smatra se sasvim potpunim i više je puta objavljen u tisku.

Kada je svemirska letjelica Vostok-1 ušla u orbitu, kozmonaut je izvijestio stožer: “Vidim horizont, horizont Zemlje se pojavljuje. Ali zvijezde se ne vide na nebu. Zemljina površina, zemljina površina se vidi kroz okno. Nebo je crno, a uz rub Zemlje, uz rub horizonta, postoji tako lijepa plava aureola, koja postaje tamnija kako se udaljava od Zemlje.”

jurij01

Gagarin je zatim prešao na tehničke informacije o letu i radu svih sustava. Samo je još jednom spomenuo svoje okruženje. “Pažnja, vidim horizont Zemlje. Tako lijepa aureola. Prvo, duga počinje od same površine Zemlje i takva se duga kreće prema dolje. Vrlo lijepa, već je izašla kroz desni otvor. Možete vidjeti zvijezde kroz "Pogled", dok zvijezde prolaze. Vrlo lijep prizor. Let se nastavlja u sjeni Zemlje. Kroz desni prozor sada vidim zvjezdicu, ide ovako s lijeva na desno. Zvijezda je otišla, otišla, otišla...”

No zanimljivo je još nešto: u ovom prijepisu ima nekoliko pauza. Dvaput se činilo da je Jurij nestao, ne odgovarajući na pozivne znakove i ne govoreći ništa. Najduža pauza pojavila se neposredno prije slijetanja. Objavljeni transkript završava u 10:23, a slijetanje se događa tek u 10:55.

Što je Gagarin mogao vidjeti u vremenu koje nije naznačeno u službenom transkriptu njegovog razgovora sa Zemljom?

Odmah se pojavila verzija da je Yuri naletio na nekakav vanzemaljski objekt. Inače, gotovo svi astronauti koji su išli u orbitu na ovaj ili onaj način su u raznim intervjuima rekli da vjeruju u postojanje vanzemaljskih civilizacija.

Na primjer, Petar Klimuk, pilot-kozmonaut SSSR-a, dva puta Heroj Sovjetskog Saveza, rekao je: “Pogledajte u nebo, jer svaka zvijezda je sunce. A mnogi od njih vjerojatno imaju vlastite planetarne sustave. Ali zakoni materije su isti i možda negdje postoje planeti koji su u svakom pogledu slični našoj Zemlji. Pa zar na njima stvarno nema života?! Naravno da jesu. I naravno, tu je i inteligencija” (pročitajte i: Legendarni astronaut je rekao da će vanzemaljci uskoro biti pronađeni na Marsu – a evo i zašto ).

A Aleksej Leonov, koji je u orbitu poletio kasnije od Gagarina, ali je prvi u svijetu izašao u svemir, rezonirao je ovako: “Postoji hipoteza da su neki kometi izviđački brodovi druge civilizacije i da su prikupljali podatke o Sunčev sustav tisućama godina, posebno oko Zemlje. Uzgred, znanstvene činjenice tome ne proturječe.”

jurij02

Mnogi vidovnjaci uvjereni su da je Gagarin vidio izvanzemaljce u svemiru i čak imao kontakt s njima. Čak je i Vanga tako mislila. Gatarina nećakinja prisjetila se: 1979. Vanga je odgovorila na pitanje "Što se zapravo dogodilo Juriju Gagarinu?" odgovorio: “Odveli su ga.” Podsjetimo, 1968. astronaut je poginuo u čudnoj zrakoplovnoj nesreći tijekom trenažnog leta. Klasificirano je 29 svezaka istrage.

A parapsihologinja i vidovnjakinja Olga Gurbanovič otišla je još dalje: izjavila je da Gagarin sada živi na drugom planetu i da će se vratiti na Zemlju. Štoviše, preko njega će nam vanzemaljci dati važne informacije o sudbini cijelog čovječanstva (pročitajte također: Sovjetski probni pilot govorio je o zastrašujućem susretu s NLO-om - čovjek godinama nije mogao doći k sebi ).

jurij03

Prema drugoj, ne manje popularnoj verziji, tijekom neočekivane pauze u pregovorima sa Zemljom, Gagarin je vidio... anđele.

Ima zanimljivih informacija na internetu. Svi su astronauti morali proći zakazane seanse s psihoterapeutom. A uz pomoć hipnoze, Gagarin se navodno uspio prisjetiti svake sekunde svog leta tijekom jedne od ovih tehnika. Rekao je da je vidio mrlju, koja se zatim transformirala u ljudsko lice, doslovno lebdeći u nultoj gravitaciji.

jurij001

                                                    foto: Legion Media 

Gagarin kao da je pao u trans i nije se mogao ni pomaknuti. U glavi mu je odjednom zazvučao glas koji je rekao da je sve u redu i da će astronaut sigurno sletjeti (pročitajte i: 17 mjesta u Rusiji gdje je viđen NLO: stvarne priče od kojih ćete se naježiti ).

Međutim, čak i ako je do seanse hipnoze doista došlo, takve se stvari mogu pripisati živčanoj napetosti, umoru i preplavljujućim emocijama.

S druge strane, danas sve više starih klasificiranih arhiva postaje dostupno široj javnosti. A iz informacija iz njih postaje jasno: bez obzira tko živi mnogo svjetlosnih godina od nas, anđeli ili vanzemaljci, definitivno nismo sami u Svemiru

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno